Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:33 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sedinta Biroului permanent de luni, 12 septembrie

ro

12 Sep, 2011 22:34 820 Marime text

Biroul Permanent al Senatului a dezbătut toate punctele înscrise pe ordinea de zi, a repartizat comisiilor permanente propunerile şi iniţiativele legislative recent înregistrate şi a aprobat programul de lucru pentru săptămâna în curs şi pentru cea viitoare, a declarat vicepreşedintele Senatului, Ioan Chelaru, la finele şedinţei forului de conducere al Senatului, desfăşurată luni, 12 septembrie. În cursul zilei de astăzi, între orele 16.00 şi 19.00 va avea loc şedinţa plenului, marţi se vor desfăşura activităţi în cadrul comisiilor parlamentare, iar miercuri va avea loc o nouă şedinţă de plen, a adăugat senatorul Ioan Chelaru.

În cadrul şedinţei a fost analizată propunerea grupurilor parlamentare ale PSD şi PNL privind constituirea unei comisii parlamentare de anchetă privind desfăşurarea alegerilor parlamentare în Colegiul nr. 6 Neamţ, pe data de 21 august 2011, alegeri în cadrul cărora, conform notei de fundamentare prezentate de vicepreşedintele Senatului, s-au constatat grave încălcări ale legii, care au condus la vicierea rezultatului votului. Propunerea senatorilor PSD şi PNL a fost respinsă de Biroul Permanent, urmând ca aceasta să fie supusă atenţiei plenului Senatului, care, dacă va aproba constituirea comisiei, va analiza şi regulamentul şi componenţa acesteia.

Senatorii au aprobat, de asemenea, constituirea unui grup de lucru privind "Strategia europeană în regiunea Dunării - oportunităţi pentru economiile statelor implicate", a menţionat domnul senator Chelaru.

În cadrul şedinţei s-au aprobat propunerile privind activităţile de relaţii parlamentare externe, mai puţin un memorandum referitor la participarea vicepreşedintelui Comisiei pentru cultură, artă şi mijloace de informare în masă la a patra ediţie a Săptămânii filmului românesc de la Nisa.

Direcţia de presă 12 septembrie 2011

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii