Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:35 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sedinta Biroului Permanent de marti, 6.09.2011

ro

07 Sep, 2011 00:06 1006 Marime text

Biroul Permanent al Senatului a dezbătut toate punctele înscrise pe ordinea de zi, a repartizat comisiilor permanente un număr de 104 propuneri şi iniţiative legislative înregistrate şi a aprobat programul de lucru pentru săptămâna în curs şi pentru cea viitoare, a declarat vicepreşedintele Senatului, Ioan Chelaru, la finele şedinţei forului de conducere al Senatului, desfăşurată astăzi, 6 septembrie.

În cadrul şedinţei de birou a fost analizat proiectul de lege privind revizuirea Constituţiei, care a fost înaintat de Preşedintele României la finalul sesiunii anterioare fiecăreia dintre cele două Camere ale Parlamentului. Membrii Biroului Permanent au stabilit ca documentul să fie trimis la Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări, care urmează să elaboreze un punct de vedere în legătură cu procedura de urmat în vederea revizuirii Constituţiei.

Senatorul Ioan Chelaru a menţionat că în cadrul şedinţei s-a luat act de scrisoarea Preşedintelui României prin care Senatul este informat cu privire la activităţile forţelor armate ale SUA staţionate pe teritoriul României, în perioada 1 iulie - 31 decembrie 2011.

De asemenea, senatorii au aprobat un memorandum privind procedura invitării lunare a primului ministru în faţa Senatului, în cadrul iniţiativei „Ora Guvernului".

Biroul a analizat scrisoarea preşedintelui Curţii de Conturi cu privire la faptul că, în cursul lunii octombrie a.c., unui număr de şase consilieri de conturi li se încheie mandatele. Vicepreşedintele Senatului a arătat că plenul va valida, cu proxima ocazie, trei judecători şi procurori pentru a deveni membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, astfel finalizându-se procedura de desemnare a tuturor membrilor Consiliului, care are acum posibilitatea de a lucra în componenţă completă.

Membrii Biroului Permanent au luat cunoştinţă de răspunsul Consiliului Superior al Magistraturii la sesizarea unui senator cu privire la transmiterea către mass-media, de la Parchetul General, a unor informaţii ce proveneau din dosare sau rechizitorii.

Conducerea Senatului a luat notă de procedura de introducere a măsurilor stabilite prin Strategia privind îmbunătăţirea activităţii Senatului, document care a fost adoptat la finalul sesiunii parlamentare anterioare. Strategia vizează, în principal, eficientizarea activităţii instituţiei şi reducerea cheltuielilor, din cele 126 de măsuri propuse 37 fiind deja implementate, restul urmând să fie finalizate până la încheierea actualei sesiuni.

În cadrul şedinţei s-au aprobat propunerile privind activităţile de relaţii parlamentare externe şi s-a luat act de un memorandum privind rectificarea bugetului Senatului României pe anul 2011, rectificare fără de care din luna octombrie nu vor mai exista fonduri pentru acoperirea cheltuielilor necesare asigurării carburanţilor, comunicaţiilor, utilităţilor şi protocolului.

Senatorul Ioan Chelaru a precizat că Biroul Permanent au repartizat timpul pentru întrebări şi interpelări, respectiv pentru declaraţii politice, în funcţie de ponderea fiecărui grup parlamentar în cadrul Senatului şi au aprobat propunerile privind marcarea, pe data de 14 septembrie, a Zilei internaţionale a democraţiei, prilej cu care în Senat vor avea loc activtăţi sub genericul "Ce aşteaptă cetăţenii de la Parlamentul lor?"

Direcţia de presă 6 septembrie 2011

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii