Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:46 24 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şedinţa Biroului permanent din data de 25 august 2014

ro

25 Aug, 2014 18:38 1108 Marime text
Declaraţiile domnului senator Cristian Dumitrescu, vicepreşedinte al Senatului, la finalul şedinţei de Birou Permanent de luni, 25 august 2014:
Scurta prezentare a activităţii Biroului permanent de astăzi se referă la ordinea de zi, deoarece acesta a fost, de fapt, obiectul principal al întâlnirii.


După cum ştiţi, suntem convocaţi astăzi, 25 august, în sesiune extraordinară, încă de săptămâna trecută, în prelungirea unei iniţiative a unor colegi ai noştri, pentru a lua în discuţie Proiectul de lege pentru modificarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal în legătură cu reducerea CAS.
Săptămâna trecută, Biroul permanent a adăugat, la solicitarea venită din partea Guvernului, Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012, a Legii petrolului nr. 238/2004, precum şi pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 6/2014 privind exercitarea drepturilor şi îndeplinirea obligaţiilor ce decurg din calitatea de acţionar al statului la Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice «Transelectrica» SA şi la Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale «Transgaz» SA Mediaş şi pentru modificarea unor acte normative.
Deci acestea erau cele două puncte ale ordinii de zi de astăzi pentru sesiunea extraordinară.
Biroul permanent a luat, însă, în discuţie şi a decis completarea acestei ordini de zi cu câteva puncte.

Este vorba despre Proiectul de lege privind scutirea de la plată a unor debite provenite din pensii, Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, precum şi pentru stabilirea unor măsuri în vederea recuperării debitelor înregistrate cu titlul de indemnizaţie pentru creşterea copilului şi Legea privind unele măsuri referitoare la veniturile de natură salarială ale personalului plătit din fonduri publice (aflată în procedură de reexaminare).
Pentru aceste trei proiecte de lege, Biroul permanent a sesizat, tot pentru astăzi, comisiile de specialitate, adresându-le rugămintea să se întrunească la ora 15.00 şi să elaboreze rapoartele pentru a putea intra în plen.
De asemenea, ca urmarea a sesizării domnului senator Cătălin Boboc, preşedintele Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări, Biroul permanent a decis introducerea pe ordinea de zi a plenului şi Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală precum şi pentru completarea Legii nr. 187/2012 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal.

Această ultimă suplimentare a ordinii de zi a plenului a fost necesară din următoarele considerente: termenul pentru adoptarea tacită – care, în mod normal, era suspendat pe timpul vacanţei parlamentare, adică până la 1 septembrie – a început să curgă odată cu intrarea Senatului în sesiune extraordinară şi expiră mâine, urmând ca acest proiect de lege să fie adoptat tacit; or, în interiorul proiectului de lege, există un articol care a fost declarat neconstituţional de Curtea Constituţională; ar fi însemnat că urma să fie adoptat tacit un articol neconstituţional. În aceste condiţii, Biroul Permanent, consultându-se şi supunând la vot, a decis să completeze ordinea de zi şi cu acest punct.
Deci vom avea şase puncte pe ordinea de zi a plenului de astăzi. Nu există probleme pentru primele două puncte, deoarece comisiile de specialitate au fost convocate încă de săptămâna trecută pentru a întocmi rapoartele.
În măsura în care comisiile de specialitate vor putea elabora, până la ora 16.00, ora începerii şedinţei de plen de astăzi, şi celelalte rapoarte, le vom introduce pe ordine de zi şi le vom dezbate”.

 
Direcţia Presă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii