Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:17 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sedinta plenului Senatului - 15.12.2010

ro

15 Dec, 2010 23:42 1026 Marime text

Şedinţa plenului Senatului de miercuri, 15 decembrie 2010, a început cu aprobarea ordinii de zi curente, a programului de lucru al zilei, precum şi a programului săptămânii următoare. Plenul Senatului a ales prin vot, ca reprezentanţi ai societăţii civile în Consiliul Superior al Magistraturii, dintre candidaţii propuşi, pe Corina Adriana Dumitrescu şi Teodor Alistar.

Potrivit art.170 alin.(4) din Regulamentul Senatului, au fost prezentate plenului Senatului Rapoartele Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii asupra petiţiilor primite în trimestrul al II-lea şi în semestrul I ale anului 2010.

În cadrul exercitării controlului de subsidiaritate si proporţionalitate de către Parlamentul român, a fost supus votului şi adoptat Proiectul de Hotărâre privind respectarea principiilor de subsidiaritate şi proporţionalitate în cazul COM (2010) 597 - propunere de REGULAMENT (UE) al Parlamentului European şi al Consiliului de modificare a Regulamentului (CE) nr. 648/2004 în ceea ce priveşte utilizarea fosfaţilor şi a altor compuşi ai fosforului în detergenţii de rufe de uz casnic.

S-a aprobat aplicarea procedurii de urgenţă pentru dezbaterea şi adoptarea următoarelor iniţiative legislative:

Proiectul de lege privind organizarea şi funcţionarea Departamentului pentru Luptă Antifraudă;

Proiectul de lege pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind implementarea programului de asistenţă tehnică şi financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat de România Republicii Moldova, semnat la Bucureşti la 27 aprilie 2010, şi a Protocolului adiţional la acesta, semnat la Chişinău la 23 septembrie 2010.

În calitate de Cameră decizională, Senatul a adoptat:

Proiectul de lege pentru ratificarea Acordului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Cehe privind protecţia reciprocă a informaţiilor clasificate schimbate, semnat la Bucureşti la 31 martie 2010;

Proiectul de lege privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Sistemului Naţional de Informaţii privind Vizele şi Participarea României la Sistemul de Informaţii privind Vizele;

Proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de securitate între România şi Regatul Spaniei privind protecţia reciprocă a informaţiilor clasificate, semnat la Madrid la 14 mai 2010.

Au fost adoptate următoarele iniţiative legislative:

Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 95/2010 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 212/2010 privind executarea serviciilor de aerofotogrammetrie şi de realizare a ortofotoplanurilor pe teritoriul României pentru Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale;

Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 98/2010 privind identificarea, desemnarea şi protecţia infrastructurilor critice;

Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 97/2010 privind reglementarea unor măsuri în sistemul de asigurări sociale de sănătate.

Plenul a respins la vot următoarele iniţiative legislative:

Propunerea legislativă pentru completarea art. 33 din Legea nr. 46/2008 - Codul silvic;

Propunerea legislativă pentru completarea Legii nr. 46/2008 - Codul silvic;

Propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr. 46/2008 - Codul silvic;

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii 85/1992;

Propunerea legislativă privind transmiterea cazărmilor dezafectate din administrarea Ministerului Apărării Naţionale în administrarea consiliilor judeţene şi a consiliilor locale, în scopul transformării acestora în obiective de utilitate publică, cu caracter social.

Informaţii detaliate despre conţinutul proiectelor de legi şi propunerilor legislative dezbătute în şedinţa plenului Senatului, precum şi cu privire la votul senatorilor pot fi obţinute accesând link-ul http://www.senat.ro/Voturiplen.aspx de pe pagina de internet a Senatului, www.senat.ro.

Biroul de presă al Senatului 15 decembrie 2010

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii