Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:35 27 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sedinta plenului Senatului - 28.02.2011

ro

28 Feb, 2011 23:00 1075 Marime text

Şedinţa plenului Senatului de luni, 28 februarie 2011, a început cu aprobarea programului de lucru şi a ordinii de zi curente, ordine de zi care a inclus declaraţii politice, dezbaterea iniţiativelor legislative înscrise în ordinea de zi, votul final pe iniţiative legislative, întrebări, interpelări şi răspunsuri. Plenul a aprobat cu 46 voturi pentru, 45 împotrivă şi nici o abţinere, propunerea de includere pe ordinea de zi a punctului referitor la alegerea unui membru al societăţii civile in CSM, după ce, în şedinţa Biroului Permanent, se hotărâse prin vot dezbaterea acestui punct într-o şedinţă de plen ulterioară.

În exercitarea controlului parlamentar privind aplicarea principiului subsidiarităţii şi proporţionalităţii, plenul Senatului a adoptat Proiectul de Hotărâre privind respectarea principiilor de subsidiaritate şi proporţionalitate în cazul propunerii de Directivă a Parlamentului European şi a Consiliului de modificare a Directivei 2000/25/CE în ceea ce priveşte aplicarea de etape de emisii pentru tractoarele cu ecartament îngust COM (2011) 1 final şi Proiectul de Hotărâre cu privire la propunerea de Regulament al Parlamentului European şi al Consiliului de stabilire a cerinţelor tehnice aplicabile transferurilor de credit şi debitelor directe în euro şi de modificare a Regulamentului (CE) nr. 924/2009 - COM (2010) 775 final.

Plenul Senatului a respins dezbaterea şi adoptarea în procedură de urgenţă a următoarelor iniţiative legislative:

 Proiectului de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici;

 Proiectul de lege pentru interpretarea părţii introductive a alin.(1) al art. 2 din Legea nr. 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară unor obiective de interes naţional, judeţean şi local;

 Propunerea legislativă - Legea antreprenorului social;

 Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994 privind măsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, republicată în 2007.

Informaţii detaliate despre conţinutul proiectelor de legi şi propunerilor legislative dezbătute în şedinţa plenului Senatului, precum şi cu privire la votul senatorilor pot fi obţinute accesând link-ul http://www.senat.ro/Voturiplen.aspx de pe pagina de internet a Senatului, www.senat.ro.

Biroul de presă al Senatului 28 februarie 2011

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii