Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:18 26 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sedinta plenului Senatului - 6 aprilie 2011

ro

06 Apr, 2011 22:50 874 Marime text

Şedinţa plenului Senatului de miercuri, 6 aprilie 2011, a început cu aprobarea ordinii de zi curente, cu modificările propuse, a programului de lucru al zilei, precum şi a programului de lucru pentru perioada 11 - 16 aprilie 2011. Plenul Senatului a fost informat în legătură cu Scrisorile Preşedintelui României referitoare la: participarea României cu forţe şi mijloace la misiunea de impunere a unui embargo asupra armelor (Arms Enbargo) împotriva Libiei (cu 2 ofiţeri de stat major şi o Fregată clasa T22R (205 militari); participarea României cu forţe la misiunea NATO de instruire a forţelor afgane de poliţie, NATO Training Mission în Afganistan/NTMA (cu 66 de jandarmi); punerea la dispoziţia forţelor aeriene ale Statelor Unite ale Americii a unor facilităţi, în vederea dislocării şi operării pe aerodromuri din ţara noastră a unor aeronave destinate realimentării în aer, utilizate în operaţia de impunere a Rezoluţiei Consiliului de Securitate ONU nr. 1973/2011 privind Libia.

Cu 69 de voturi pentru, 37 împotrivă şi 2 abţineri, a fost adoptat Proiectul de Hotărâre privind modificarea şi completarea Regulamentului Senatului. Cu 84 de voturi pentru, 4 împotrivă şi o abţinere, punctul de pe ordinea de zi privitor la alegerea reprezentanţilor societăţii civile în Consiliul Superior al Magistraturii a fost amânat pentru şedinţa de plen următoare. De asemenea, a fost aprobată solicitarea de retragere din dezbatere a Propunerii legislative privind declararea zilei de 25 ianuarie Ziua Ecumenismului.

Plenul Senatului a aprobat dezbaterea şi adoptarea în procedură de urgenţă a Proiectului de lege privind măsuri de creştere a calităţii arhitectural-ambientale a clădirilor, Proiectului de lege pentru modificarea unor acte normative din domeniul sistemului naţional de decoraţii şi semnelor onorifice şi Proiectului de lege - Legea turismului, Proiectul de lege pentru modificarea Legii nr. 111/1996 privind desfăşurarea în siguranţă, autorizarea şi controlul activităţilor nucleare, republicată, urmând a fi dezbătut în procedură obişnuită.

În cadrul activităţii de legiferare, au fost adoptate următoarele iniţiative legislative:

 Propunerea legislativă privind modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare;

 Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 12/2011 pentru reorganizarea unor instituţii aflate în subordinea Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, precum şi pentru reducerea unor cheltuieli;

 Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 526/2003 pentru aprobarea Programului naţional de dezvoltare a turismului „Schi în România".

A fost respins la vot Proiectul de lege privind amplasarea şi autorizarea mijloacelor de publicitate.

În cadrul exercitării controlului de subsidiaritate si proporţionalitate de către Parlamentul român, a fost supus votului şi adoptat Proiectul de Hotărâre cu privire la propunerea de Directivă a Parlamentului European şi a Consiliului privind utilizarea datelor din registrul cu numele pasagerilor pentru prevenirea, depistarea, cercetarea şi urmărirea penală am infracţiunilor de terorism şi a infracţiunilor grave, COM (2011) 32 final.

Nu a întrunit numărul de voturi necesar nici pentru adoptare, nici pentru respingere Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 10/2011 privind abrogarea alin. (8) al art. 39 din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, proiectul urmând a fi repus pe ordinea de zi.

Informaţii detaliate despre conţinutul proiectelor de legi şi propunerilor legislative dezbătute în şedinţa plenului Senatului, precum şi cu privire la votul senatorilor pot fi obţinute accesând link-ul http://www.senat.ro/Voturiplen.aspx de pe pagina de internet a Senatului, www.senat.ro.

Biroul de presă al Senatului 6 aprilie 2011

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii