Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:41 27 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sedinta plenului Senatului - 7.03.2011

ro

07 Mar, 2011 23:00 997 Marime text

Şedinţa plenului Senatului de luni, 7 martie 2011, a început cu aprobarea programului de lucru şi a ordinii de zi curente, ordine de zi care a inclus declaraţii politice, dezbaterea iniţiativelor legislative înscrise în ordinea de zi, votul final pe iniţiative legislative, întrebări, interpelări şi răspunsuri. În exercitarea controlului parlamentar privind aplicarea principiului subsidiarităţii şi proporţionalităţii, plenul Senatului a adoptat Proiectul de Hotărâre la propunerea de Directivă a Consiliului privind gestionarea combustibilului nuclear uzat şi a deşeurilor radioactive COM (2010) 618 final.

S-a aprobat solicitarea de retragere din dezbatere a Propunerii legislative pentru modificarea şi completarea Legii nr. 109/1997 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Economic şi Social şi i-a fost prezentată plenului Nota privind adoptarea tacită, prin împlinirea termenului la data de 3 martie 2011, a Proiectului de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 112/2010 pentru modificarea Legii nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe.

În cadrul programului de legiferare, au fost adoptate următoarele iniţiative legislative:

 Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii;

 Propunerea legislativă pentru completarea Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice;

 Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 116/2010 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 41/1994 privind autorizarea plăţii cotizaţiilor la organizaţiile internaţionale interguvernamentale la care România este parte, aprobarea plăţii cotizaţiei anuale în vederea participării Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, ca observator permanent în cadrul Comitetului pentru Agricultură al OCDE - CoAg, pentru perioada 2010-2011, precum şi plata cotizaţiei anuale pentru anii următori în care România va mai primi statutul de observator în cadrul Comitetului de Statistică al OCDE - CSTAT.

Au fost respinse la vot următoarele iniţiative legislative:

 Propunerea legislativă privind reglementarea acordării eşalonărilor la plată;

 Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii;

 Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 46/2008, privind Codul Silvic, cu modificările şi completările ulterioare

 Proiectul de lege privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri.

Nu au întrunit numărul necesar de voturi nici pentru adoptate, nici pentru respingere, următoarele iniţiative legislative:

 Proiectul de lege pentru modificarea alin. (1) al art. 35 din Legea sindicatelor nr. 54/2003;

 Propunerea legislativă privind modificarea şi completarea Legii nr. 49/2010 privind unele măsuri în domeniul muncii şi asigurărilor sociale.

Propunerea legislativă pentru completarea Legii nr. 168/1999 privind soluţionarea conflictelor de muncă a fost retrimisă la comisia de specialitate.

Informaţii detaliate despre conţinutul proiectelor de legi şi propunerilor legislative dezbătute în şedinţa plenului Senatului, precum şi cu privire la votul senatorilor pot fi obţinute accesând link-ul http://www.senat.ro/Voturiplen.aspx de pe pagina de internet a Senatului, www.senat.ro.

Biroul de presă al Senatului 7 martie 2011

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii