Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:12 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sedinta plenului Senatului de miercuri, 9.02.2011

ro

09 Feb, 2011 23:27 963 Marime text

Şedinţa plenului Senatului de miercuri, 9 februarie 2011, a început cu aprobarea ordinii de zi curente, a programului de lucru al zilei, precum şi a programului săptămânii următoare. În cadrul exercitării controlului de subsidiaritate si proporţionalitate de către Parlamentul român, au fost supuse votului şi adoptate următoarele proiecte de hotărâre:

 Proiectul de Hotărâre cu privire la propunerea de Regulament al Parlamentului European şi al Consiliului de modificare a Regulamentului (CE) nr. 485/2008 al Consiliului privind controalele efectuate de către statele membre cu privire la operaţiunile care fac parte din sistemul de finanţare prin Fondul european de garantare agricolă.

 Proiectul de Hotărâre cu privire la propunerea de Regulament al Parlamentului European şi al Consiliului de modificare a Regulamentului (CE) nr. 1290/2005 al Consiliului privind finanţarea politicii agricole comune şi de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 165/94 şi (CE) nr. 78/2008 ale Consiliului.

 Proiectul de Hotărâre cu privire la propunerea de Regulament al Parlamentului European şi al Consiliului de modificare a Regulamentului (CE) nr. 1234/2007 al Consiliului în ceea ce priveşte standardele de comercializare.

 Proiectul de Hotărâre cu privire la propunerea de Regulament al Parlamentului European şi al Consiliului de modificare a Regulamentului (CE) nr. 1234/2007 al Consiliului în ceea ce priveşte relaţiile contractuale din sectorul laptelui şi al produselor lactate.

 Proiectul de Hotărâre cu privire la propunerea de Regulament al Parlamentului European şi al Consiliului privind sistemele din domeniul calităţii produselor agricole.

 Proiectul de Hotărâre cu privire la propunerea de Regulament al Parlamentului European şi al Consiliului privind măsurile specifice din domeniul agriculturii în favoarea insulelor mici din Marea Egee.

 Proiectul de Hotărâre cu privire la propunerea de Regulament al Parlamentului European şi al Consiliului de modificare a Regulamentului (CE) nr. 834/2007 al Consiliului privind producţia ecologică şi etichetarea produselor ecologice.

 Proiectul de Hotărâre privind respectarea principiilor de subsidiaritate şi proporţionalitate în cazul COM (2010) 611 final - propunere de REGULAMENT (UE) al Parlamentului European şi al Consiliului privind integritatea şi transparenţa pieţei COM (2010) 726 final.

În cadrul programului legislativ, au fost adoptate următoarele iniţiative legislative:

 Propunerea legislativă privind declararea zilei de 9 martie (Ziua Pomenirii Sfinţilor Mucenici) - Ziua Deţinuţilor Politici Anticomunişti;

 Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 672/2002 privind auditul public intern;

 Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii sănătăţii mintale şi a protecţiei persoanelor cu tulburări psihice, nr. 487/2002;

Plenul Senatului a respins la vot următoarele iniţiative legislative:

 Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei nr. 80/2001 privind stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autorităţile administraţiei publice şi instituţiile publice;

 Propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr. 330/2009 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice;

 Propunerea legislativă pentru completarea Legii Minelor nr. 85/2003, cu modificările şi completările ulterioare;

 Propunerea legislativă privind terminologia oficială utilizată pentru etnia ţiganilor;

 Propunerea legislativă pentru recuperarea arieratelor bugetare;

 Propunerea legislativă pentru modificarea Normelor metodologice de punere în aplicare a prevederilor art. III din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 58/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal şi alte măsuri financiar-fiscale;

 Propunerea legislativă pentru completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal;

 Propunerea legislativă privind scutirea de la plata ratelor împrumutului la bancă pentru persoanele sinistrate de pe urma inundaţiilor din anul 2010;

 Propunerea legislativă pentru completarea OUG 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori.

S-a hotărât ca votul final să fie acordat în şedinţa de plen de luni, în cadrul secţiunii dedicate votării proiectelor de lege cu caracter organic, pentru:

 Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 59/2009 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor şi a Legii nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii;

 Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 279/2005 privind ucenicia la locul de muncă;

 Propunerea legislativă privind participarea forţelor armate la operaţii în afara teritoriului statului roman;

 Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii;

 Propunerea legislativă pentru organizarea, administrarea şi exploatarea pajiştilor;

 Proiectul de lege privind modificarea art. 8 din Legea apărării naţionale a României nr. 45/1994;

Plenul s-a pronunţat pentru retrimiterea la comisiile de specialitate a Proiectului de lege privind modificarea şi completarea Legii nr. 35/1990 privind Statutul personalului aeronautic din aviaţia militară a României şi Propunerii legislative privind reglementarea acordării eşalonărilor la plată.

Informaţii detaliate despre conţinutul proiectelor de legi şi propunerilor legislative dezbătute în şedinţa plenului Senatului, precum şi cu privire la votul senatorilor pot fi obţinute accesând link-ul http://www.senat.ro/Voturiplen.aspx de pe pagina de internet a Senatului, www.senat.ro.

Biroul de presă al Senatului 9 februarie 2011

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii