Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:17 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sedinta plenului Senatului din 2 septembrie 2010

ro

02 Sep, 2010 19:36 893 Marime text

În şedinţa de joi, 2 septembrie 2010, plenul Senatului a aprobat în unanimitate Proiectul de Rezoluţie privind aniversarea a 130 de ani de relaţii diplomatice între România şi Statele Unite ale Americii.

În cadrul acţiunii de validare a alegerii a doi membri interimari ai Consiliului Superior al Magistraturii, plenul Senatului a aprobat validarea dlui Adrian Bordea, cu 63 de voturi pentru, nici un vot împotrivă şi o abţinere şi, respectiv, numirea dlui Gheorghe Fit, cu 63 de voturi pentru, un vot împotrivă şi o abţinere.

Au fost adoptate prin vot următoarele iniţiative legislative:

Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 190/2000 privind regimul metalelor preţioase şi pietrelor preţioase în România (43 voturi pentru, 22 împotrivă, 2 abţineri)

Propunerea legislativă pentru modificarea alin. (1) al art. 3 din Legea nr. 15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinţe proprietate personală (43 voturi pentru, un vot împotrivă, o abţinere)

Plenul Senatului a respins Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 44/2010 privind trecerea Inspectoratului de Stat în Construcţii - I.S.C. din subordinea Guvernului în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului cu 32 voturi pentru, 33 voturi împotrivă, o abţinere, şi a adoptat proiectul de lege de respingere a ordonanţei respective.

S-a hotărât ca proiectele de lege cu caracter organic, din cadrul ordinii de zi, care au fost dezbătute, să fie supuse votului final în şedinţa de luni, 6 septembrie:

Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 84/1995 - Legea învăţământului

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea art. 44 din Legea nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civilă

Propunerea legislativă pentru abrogarea alin. (3) al art. 61 din Legea nr. 275/2006 privind executarea pedepselor şi a măsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal

Proiectul de lege privind transmiterea unui imobil, clădire şi teren, din proprietatea Băncii Naţionale a României în domeniul public al statului şi administrarea Curţii de Conturi a României

Propunerea legislativă pentru modificarea Ordonanţei de Urgenţă nr. 18/2009 privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe

Au fost retrimise la comisia de specialitate pentru raport suplimentar, urmând a reintra pe ordinea de zi a şedinţei de luni, 6 septembrie, următoarele iniţiative legislative:

Propunerea legislativă privind trecerea unor drumuri şi căi ferate forestiere din domeniul public al statului şi din administrarea Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva în domeniul public al unor unităţi administrative-teritoriale (66 voturi pentru, un vot împotrivă, o abţinere)

Propunerea legislativă privind modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor (58 voturi pentru, 3 voturi împotrivă, nici o abţinere)

Informaţii detaliate despre conţinutul proiectelor de legi şi propunerilor legislative dezbătute în şedinţa plenului Senatului, precum şi cu privire la votul senatorilor pot fi obţinute accesând link-ul http://www.senat.ro/Voturiplen.aspx de pe pagina de internet a Senatului, www.senat.ro.

Biroul de presă al Senatului 2 septembrie 2010

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii