Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:19 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sedinta plenului Senatului din 8 septembrie 2010

ro

08 Sep, 2010 22:23 1538 Marime text

Miercuri, 8 septembrie, în deschiderea şedinţei de plen, Senatul a aprobat ordinea de zi curentă şi programul de lucru pentru săptămâna următoare. În cadrul rezolvării problemelor organizatorice, plenul Senatului a aprobat alegerea în funcţia de vicepreşedinte în cadrul Biroului Permanent a senatorului Petru Filip (PDL), funcţie rămasă vacantă ca urmare a preluării mandatul de ministru al Transporturilor de către senatorul Anca Boagiu. Modificarea în structura conducerii Senatului a fost aprobată cu 73 de voturi pentru, nici un vot împotrivă, nici o abţinere. De asemenea, plenul Senatului a aprobat o serie de modificări în componenţa comisiilor permanente, propuse de grupul parlamentar al PDL ca urmare a nominalizării senatorilor Anca Boagiu şi Ion Ariton în funcţii de miniştri. Astfel, în Comisia economică, industrii si servicii senatorul Marian Rasaliu va fi înlocuit de senatorul Radu Berceanu. Acesta din urmă va fi înlocuit de senatorul Ion Ariton în Comisia pentru Drepturile omului, Culte şi minorităti. Senatorul Marian Rasaliu îl va înlocui pe senatorul Ion Ariton în Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi de capital.

De asemenea, plenului Senatului i-a fost prezentată Nota privind adoptarea tacită, prin împlinirea termenului la data de 6 septembrie 2010, a Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.43/2010 pentru modificarea unor acte normative în vederea reducerii sau simplificării administrative a unor autorizaţii / avize / proceduri ca urmare a măsurilor asumate de Guvernul României în cadrul Planului de Simplificare aferent Memorandumului de Înţelegere dintre Comunitatea Europeană şi România, semnat la Bucureşti şi la Bruxelles la 23 iunie 2009.

În cadrul programului de legiferare, plenul Senatului a adoptat cu 37 de voturi pentru, 31 împotrivă şi 2 abţineri Proiectul de lege de respingere a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 45/2010 pentru modificarea art.1 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 71/2009 privind plata unor sume prevăzute în titluri executorii având ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar, după ce au fost succesiv respinse raportul cu amendamente şi, respectiv, Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 45/2010 pentru modificarea art.1 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 71/2009 privind plata unor sume prevăzute în titluri executorii având ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar.

Au fost respinse prin adoptarea raportului de respingere al comisiei de specialitate următoarele iniţiative legislative :

  • Propunerea legislativă privind modificarea alineatului (1) al articolului 34 din Codul Fiscal (42 de voturi pentru,11 împotrivă, 5 abţineri)
  • Propunerea legislativă pentru reglementarea unor măsuri privind exercitarea comerţului în unele zone publice (54 voturi pentru, 3 împotrivă, 2 abţineri)
  • Propunerea legislativă privind modificarea Legii nr. 82 din 24 decembrie 1991 - Legea contabilităţii (60 de voturi pentru, 2 voturi împotrivă, o abţinere)
  • Propunerea legislativă privind modificarea Legii nr. 64 din 16 ianuarie 2002 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale (68 voturi pentru, un vot împotrivă, nici o abţinere)

Plenul Senatului a adoptat următoarele iniţiative legislative:

  • Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori (66 voturi pentru, nici un vot împotrivă, o abţinere)
  • Propunerea legislativă privind constituirea Fondului social pentru acordarea de ajutor suplimentar familiilor şi persoanelor singure, cu venituri reduse şi care utilizează gaze naturale, păcură sau alţi combustibili lichizi pentru încălzirea locuinţei (38 de voturi pentru,33 împotrivă, nici o abţinere)
  • Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 103/2006 privind unele măsuri pentru facilitarea cooperării poliţieneşti internaţionale (65 voturi pentru, nici un vot împotrivă, nici o abţinere)
  • Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii Arhivelor Naţionale nr. 16/1996 (63 de voturi pentru, nici un vot împotrivă, 2 abţineri)
  • Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.46/2010 privind unele măsuri financiare în domeniul sănătăţii (68 de voturi pentru, nici un vot împotrivă, nici o abţinere)
  • Proiectul de lege pentru modificarea Legii nr. 111/1996 privind desfăşurarea în siguranţă, reglementarea, autorizarea şi controlul activităţilor nucleare (53 de voturi pentru, 12 împotrivă, nici o abţinere)
  • Proiectul de lege pentru modificarea art. 36 din Legea nr. 160/1998 pentru organizarea şi exercitarea profesiunii de medic veterinar (61 voturi pentru, nici un vot împotrivă, nici o abţinere)
  • Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea art. 86 al Legii energiei electrice nr. 13/2007 (49 voturi pentru, 5 împotrivă, 2 abţineri)

Proiectul de lege pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 104/2001 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei de Frontieră Române şi pentru abrogarea art. 4 alin. (4) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 105/2001 privind frontiera de stat a României şi Propunerea legislativă privind comemorarea dezrobirii romilor din România au fost retrimise la comisiile de specialitate respective.

Au fost programate pentru vot final următoarele iniţiative legislative dezbătute, care au caracter organic:

  • Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren sau inundaţiilor
  • Propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr. 54/2003 - a sindicatelor, publicată în M. Of. nr. 73/05 feb. 2003, cu modificările şi completările ulterioare
  • Propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă
  • Propunerea legislativă privind modificarea art. 49 din Legea nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea organizaţiilor de proprietari
  • Proiectul de lege pentru modificarea Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate

Informaţii detaliate despre conţinutul proiectelor de legi şi propunerilor legislative dezbătute în şedinţa plenului Senatului, precum şi cu privire la votul senatorilor pot fi obţinute accesând link-ul http://www.senat.ro/Voturiplen.aspx de pe pagina de internet a Senatului, www.senat.ro.

Biroul de presă al Senatului 8 septembrie 2010

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • VERONICA MICLE 10 Feb, 2011 11:53 ce lege sau HG dispune ca pe listele de intretinere sa nu se treaca si numele familiei din apartamentele respective? exista asa ceva? am cititi ca s-a dat o HG IN 18 IANUARIE -VINERI- 2008 CARE EXOLICA ACEST LUCRU DAR EU NU GASESC MULTUMESC