Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:24 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sedinta plenului Senatului - luni, 21.02.2011

ro

21 Feb, 2011 23:15 888 Marime text

Şedinţa plenului Senatului de luni, 21 februarie 2011, a început cu aprobarea programului de lucru şi a ordinii de zi curente, cu modificările propuse în urma înţelegerilor convenite între liderii grupurilor parlamentare şi conducerea Senatului. S-a hotărât astfel, cu 77 de voturi pentru, 4 voturi împotrivă şi nici o abţinere, ca punctul de pe ordinea de zi referitor la alegerea unui reprezentant al societăţii civile ca membru în Consiliul Superior al Magistraturii, ca urmare a Deciziei Curţii Constituţionale nr. 54/25.01.2011, precum şi anunţarea modificărilor operate în componenţa comisiilor permanente să fie înscrise în ordinea de zi de miercuri, şedinţa de luni urmând a fi rezervată declaraţiilor politice, dezbaterii iniţiativelor legislative înscrise în ordinea de zi, votului final pe iniţiative legislative şi secţiunii de Întrebări, interpelări şi răspunsuri.

În cadrul programului organizatoric, a fost prezentată plenului o Notă privind adoptarea tacită, prin împlinirea termenului la data de 16 februarie 2011, a următoarei iniţiative legislative:
Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 102/2010 pentru modificarea şi completarea Legii vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr. 407/2006.

Plenul Senatului a adoptat, în cadrul programului de legiferare, următoarele iniţiative legislative:

 Proiectul de lege privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Fondului de garantare a drepturilor din sistemul de pensii private;

 Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 106/2010 pentru modificarea anexei nr. 4 la Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 107/2002 privind înfiinţarea Administraţiei Naţionale „Apele Române".

Au fost respinse la vot:

 Propunerea legislativă privind modificarea Legii nr. 24/2007 privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi din intravilanul localităţilor;

 Propunerea legislativă privind protejarea persoanelor care au cumpărat un imobil dar nu au intrat în posesia lui;

 Propunerea legislativă privind modificarea Legii nr. 97/2005 pentru acordarea de compensaţii cetăţenilor români care n-au beneficiat de prevederile Legii nr. 9/1998 privind acordarea de compensaţii cetăţenilor români pentru bunurile trecute în proprietatea statului bulgar în urma aplicării Tratatului dintre România şi Bulgaria, semnat la Craiova la 7 septembrie 1940;

 Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 279/2005 privind ucenicia la locul de muncă;

 Propunerea legislativă privind participarea forţelor armate la operaţii în afara teritoriului statului roman;

 Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii.

Ca urmare a neîntrunirii numărului necesar de voturi în nici una dintre etapele procedurale de vot, vor fi repuse pe ordinea de zi următoarele iniţiative legislative dezbătute:

 Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 108/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă va fi repus pe ordinea de zi;

 Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor.

Informaţii detaliate despre conţinutul proiectelor de legi şi propunerilor legislative dezbătute în şedinţa plenului Senatului, precum şi cu privire la votul senatorilor pot fi obţinute accesând link-ul http://www.senat.ro/Voturiplen.aspx de pe pagina de internet a Senatului, www.senat.ro.

Biroul de presă al Senatului 21 februarie 2011

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii