Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:29 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Senator Doina Silistru, observator la alegerile parlamentare din Azerbaidjan

ro

09 Nov, 2010 17:57 986 Marime text

Doamna senator Doina Silistru, membră a Delegaţiei Parlamentului României la AP OSCE, a participat, în calitate de observator, la Misiunea de monitorizare a alegerilor parlamentare din Azerbaidjan, care au avut loc în ziua de 7 noiembrie 2010.

La Misiunea de monitorizare au participat 405 observatori pe termen scurt, dintre care 51 de membri ai Adunării Parlamentare a OSCE (reprezentând 41 de state membre), 31 de membri ai Adunării Parlamentare a Consiliului Europei şi 16 membri ai Parlamentului European. Alegerile au fost monitorizate în 1200 din cele 5175 secţii de votare constituite la nivel naţional, iar numărătoarea voturilor a fost monitorizată în 145 de secţii de votare.

Misiunea a evaluat procesul electoral din perspectiva angajamentelor privind alegerile democratice, pe care această ţară şi le-a asumat în calitate de membră a OSCE şi a Consiliului Europei, precum şi respectarea legislaţiei naţionale în materie.

Echipa de observatori condusă de doamna senator Doina Silistru a monitorizat 15 secţii de votare, situate în localităţile Maştaga şi Nardaran, la aproximativ 100 de km de capitala Baku, participând la toate etapele procesului de votare, respectiv: deschiderea secţiei, desfăşurarea votării pe parcursul zilei, închiderea secţiei şi numărarea voturilor.

Evaluarea finală a OSCE va fi prezentată în maximum opt săptămâni de la încheierea alegerilor, în cadrul unui raport complet care va cuprinde cele mai importante constatări şi concluzii, precum şi eventuale recomandări.

9.11.2010

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii