Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:20 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Senator Titus Corlatean, APCE

ro

06 Oct, 2010 14:11 925 Marime text

Preşedintele Comisiei pentru politică externă, Titus Corlăţean, participă la Strasbourg, în perioada 4-8 octombrie a.c., la sesiunea Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE).

Luni, 4 octombrie, ministrul german de externe Guido Westerwelle s-a adresat plenului.

Cu această ocazie, senatorul Titus Corlăţean, membru al delegaţiei române, i-a adresat acestuia o întrebare legată de evaluările părţii germane asupra perspectivelor europene ale Republicii Moldova, în special după alegerile anticipate programate a avea loc la 28 noiembrie.

Totodată, Titus Corlăţean a salutat reacţia rapidă a Guvernului german şi semnalele politice importante transmise cu ocazia vizitei efectuate la Chişinău de către domnul ministru adjunct Werner Hoyer, împreună cu ministrul britanic pentru Europa.

În răspunsul său, ministrul german de externe a amintit că a fost recent în Republica Moldova, unde a avut convorbiri cu partenerii guvernamentali de la Chişinău. Domnul Westerwelle a dat asigurări ca Germania va continua să sprijine iniţiativa lansată de Cancelarul Merkel şi Preşedintele Federaţiei Ruse referitoare la soluţionarea conflictelor, mai ales a celui transnistrean. Recenta vizită a ministrului adjunct german reprezintă o dovadă a determinării Germaniei de a realiza progrese în acest domeniu.

Textul intervenţiilor în limba engleză se găseşte pe site-ul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, http://assembly.coe.int/Main.asp?link=/Documents/Records/2010/E/1010041500E.htm .

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii