Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:22 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Senator Viorel Badea - Serbia - Joi, 03 Noiembrie 2011

ro

03 Nov, 2011 23:22 786 Marime text

Preşedintele Comisiei pentru românii de pretutindeni, senatorul Viorel Badea, a însoţit delegaţia oficială condusă de preşedintele României, Traian Băsescu, în vizita de stat pe care Domnia sa a efectuat-o în perioada 1-2 noiembrie a.c., în Republica Serbia.

Cu această ocazie, senatorul Viorel Badea a participat la întâlnirile cu reprezentanţii comunităţilor româneşti din Voivodina şi din Valea Timocului, precum şi cu reprezentanţii Protopopiatului Ortodox Român al Daciei Ripensis.

În cadrul întrevederilor, preşedintele Comisiei pentru românii de pretutindeni din Senatul României a reiterat faptul că autoritatile sârbe trebuie să respecte drepturile tuturor românilor de pe întreg teritoriul Serbiei, aşa cum şi statul român recunoaşte drepturi depline minorităţii sârbe.

Totodată, senatorul Viorel Badea a subliniat importanţa vizitei preşedintelui României în statul vecin, în demersul României de a acorda sprijinul necesar comunităţii româneşti din Serbia pentru păstrarea şi afirmarea identităţii culturale, lingvistice şi spirituale, prin discuţii bilaterale şi prin menţinerea unei relaţii de bună vecinătate cu statul sârb. În acest context, senatorul Viorel Badea a afirmat: „Susţinerea Serbiei de către România în demersul său european este o consecinţă firească a necesităţii sprijinirii dezideratului european al cetăţenilor sârbi, obligând totodată statul vecin la implementarea unei serii de măsuri în favoarea minorităţilor naţionale, printre care dreptul la educaţie şi la oficierea de slujbe religioase în limba maternă."

3 noiembrie 2011

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii