Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:20 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Senatorii PSD au deschis dialogul social cu patronatele romane

ro

27 May, 2010 17:14 764 Marime text
Senatorii PSD au avut astăzi, miercuri 26.05.2010, o întâlnire cu reprezentanţii patronatelor române pe tema găsirii unor soluţii viabile, în vederea combaterii crizei economice din România, cât şi pentru revigorarea economică a ţării.

Întâlnirea a fost prezidată de către Mircea Geoană, Preşedintele Senatului, Adrian Năstase - Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Ion Toma, Lider Grup Senatorial PSD+PC, împreună cu senatorii de la comisiile de specialitate, Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital şi Comisia economică, industrii şi servicii, Marcu Gheorghe, Florin Constantinescu, dar şi senatorii, Arcaş Viorel, Cosmin Nicula, Laurenţiu Coca, Ioan Mang, Moga Nicolae, Pop Gheorghe şi Elena Mitrea.

La dezbaterea intitulată: „Măsuri proactive pentru diminuarea efectelor crizei" au răspuns invitaţiei mai multe patronate, printre care: Asociaţia investitorilor pe piaţa de capital Uniunea Generală a Industriaşilor din România, Uniunea Crescătorilor de Păsări din România, Patronatul Român, Patronatul zahărului, Patronatul Transporturilor, Patronatul Român din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase, Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania.
Dezbaterile au axate pe găsirea unor soluţii care să contribuie la programul de combatere a crizei economice, prin eficientizarea unui dialog social alternativ şi promovarea unor soluţii care să aibă o bază consensuală.

În cadrul întrevederii, senatorii PSD s-au declarat ca fiind partener onest şi de încredere care va accepta sugestiile şi propunerile făcute de patronatele din România, astfel încât formula finală a proiectului să aibă parte de cât mai multe soluţii, venite chiar din partea specialiştilor care se confruntă cu problemele de ordin economic.

Reprezentanţii patronatelor s-au arătat mulţumiţi de interesul arătat de către PSD în găsirea unor soluţii de scoatere a României din criză şi au promis că vor contribui la dezvoltarea acestui dialog social. De asemenea, au afirmat că au refuzat participarea la dialogul cu actuala putere, deoarece nu au vrut să fie martori la genocidul social al românilor.

Grupul Senatorial PSD+PC

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii