Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:38 27 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Senatul Romaniei - Joi, 03 Martie 2011

ro

03 Mar, 2011 17:55 938 Marime text

Vicepreşedintele Senatului, Cristian Diaconescu, l-a primit ieri, 2 martie, în Salonul Alb pe Preşedintele Comisiei Permanente de Politică Externă a Marii Adunări Naţionale a Republicii Turcia, domnul Murat Mercan.

Cu această ocazie, Vicepreşedintele Senatului, domnul Cristian Diaconescu, a subliniat importanţa relaţiilor interparlamentare dintre Parlamentul României şi Marea Adunare Naţională a Republicii Turcia, atât la nivel de Comisii Permanente cât şi într-un cadru mai larg şi a reiterat sprijinul pe care România îl acordă pentru aderarea Turciei la Uniunea Europeană. În continuare, Vicepreşedintele Senatului a asigurat partea turcă de sprijinul său determinat pentru finalizarea Parteneriatului Strategic cu Turcia şi transpunerea bunelor relaţii comerciale şi economice în dimensiunea politică, strategică şi de securitate.

La rândul său, Preşedintele Comisiei Permanente pentru Politică Externă din Marea Adunare Naţională a Republicii Turcia a prezentat stadiul proiectului care prevede instalarea cablului submarin dintre Turcia şi România şi a mulţumit Vicepreşedintelui Cristian Diaconescu pentru efortul susţinut în vederea semnării Parteneriatului Strategic dintre cele două ţări. De asemenea, domnul Murat Mercan a mulţumit tuturor formaţiunilor politice din România pentru sprijinul pe care l-au arătat faţă de procesul de aderare a Turciei la Uniunea Europeană.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii