Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:28 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Titus Corlatean - Declaratie scrisa la APCE, 30.04.2010

ro

30 Apr, 2010 18:20 727 Marime text

Joi, 29 aprilie a.c., senatorul Titus Corlăţean, membru al delegaţiei române la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, a depus, la secretariatul Adunării, o Declaraţie scrisă privind „Situaţia minorităţii române din Serbia".

Documentul face referire la presiunile politice pe care autorităţile de la Belgrad le exercită, în cadrul actualului proces de desemnare a reprezentanţilor consiliilor minorităţilor naţionale, asupra membrilor comunităţilor româneşti, precum şi la actele de intimidare la care unii dintre aceştia sunt supuşi, acţiune considerată de parlamentarul român drept „inadmisibilă".

Se condamnă, totodată, menţinerea de către autorităţile sârbe a distincţiei artificiale între comunitatea românească în Serbia şi cea „vlahă", care ar avea o identitate distinctă.

Semnatarii declaraţiei solicită Adunării parlamentare a Consiliului Europei să reitereze solicitarea ca autorităţile sârbe să ia toate măsurile necesare pentru a se conforma standardelor europene în materie de protecţie a minorităţilor naţionale, inclusiv prin respectarea drepturilor minorităţii române.

Pe lângă membrii delegaţiei române prezenţi la Strasbourg, printre cei care susţin demersul d-lui senator Corlăţean se numără parlamentari precum Lluis Maria de Puig (Spania), Goran Lindblad (Suedia), Ana Guţu (Republica Moldova), John Austin si John Tomlinson (Marea Britanie) sau Denis Badre (Franţa).

30.04.2010

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii