Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:18 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Titus Corlatean, primire ambasador Argentina, 13 mai 2010

ro

14 May, 2010 18:06 750 Marime text

La data de 12 mai a.c., Titus Corlăţean, preşedintele Comisiei pentru politică externă, l-a primit în vizită de prezentare pe Ambasadorul Republicii Argentina la Bucureşti, E.S. Dl. Claudio Perez Paladino.

Cu acest prilej a fost analizat stadiul relaţiilor bilaterale existente, cei doi oficiali reiterând interesul comun pentru dezvoltarea şi aprofundarea cooperării politice, economice şi culturale dintre cele două ţări, care au un fond latin comun.

Totodată, a fost exprimată, de ambele părţi, dorinţa de intensificare a relaţiilor bilaterale, inclusiv la nivel parlamentar. În acest context, s-a convenit realizarea unei agende parlamentare comune, prin stabilirea unor contacte la nivelul grupurilor de prietenie şi al comisiilor de politică externă din parlamentele naţionale.

În cadrul întâlnirii a fost avansată şi ideea explorării unor oportunităţi de cooperare economică cât şi a schimbului de experienţă în ceea ce priveşte gestionarea în plan intern a situaţiilor de criză economică.

Preşedintele Titus Corlăţean a înmânat excelenţei sale o notă verbală prin care Comisia de politică externă îşi exprimă susţinerea pentru marcarea publică a Bicentenarului pe care Republica Argentina îl va sărbători la data de 25 mai a.c..

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii