Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:25 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Viorica Dăncilă - UE trebuie să acorde o atenţie deosebită regiunilor afectate de handicapuri naturale şi demografice

ro

22 Sep, 2010 23:56 954 Marime text
Strasbourg, 22 septembrie 2010

Preşedinta Delegaţiei europarlamentare PSD, Viorica Dăncilă, a declarat marţi seara, la Strasbourg, în plenul Parlamentului European, că regiunile afectate de handicapuri naturale şi demografice se confruntă, mai mult decât oricare alte regiuni ale Uniunii, cu provocări deosebite, generate de acces greoi, schimbări climatice, integrare regională, schimbări demografice. Ca atare, este nevoie să se ţină cont de densitatea redusă a populaţiei şi accesul la programele de pregătire profesională, care permit ulterior accesul pe piaţa forţei de muncă şi influenţează rata şomajului în aceste zone.

Declaraţia doamnei Dăncilă a fost făcută în cadrul dezbaterii Strategiei europene pentru dezvoltarea economică şi socială a regiunilor cele mai nordice şi a regiunilor transfrontaliere, muntoase, insulare sau slab populate.

"Prin politica sa de coeziune, Uniunea Europeană trebuie să acorde o atenţie deosebită regiunilor afectate de handicapuri naturale şi demografice, cum sunt regiunile din nordul continentului mai slab populate sau regiunile insulare, transfrontaliere şi cele muntoase. Aceste zone se confruntă, mai mult decât oricare alte regiuni ale Uniunii, cu provocări deosebite generate de acces greoi, schimbări climatice, integrare regională, schimbări demografice", a declarat doamna Dăncilă. In opinia sa, aceste regiuni au în comun o serie de caracteristici care impun elaborarea şi punerea în practică de programe specifice în domeniul dezvoltării regionale, precum şi adaptarea indicatorilor de alocare de fonduri care trebuie să ia în considerare particularităţile fiecărei regiuni. "Astfel, trebuie să se ţină cont de densitatea redusă a populaţiei şi accesul la programele de pregătire profesională care permit ulterior accesul pe piaţa forţei de muncă şi influenţează rata şomajului în aceste zone", consideră deputata europeană.

"Populaţia din aceste zone nu trebuie să trăiască pe baza programelor de asistenţă din sistemele publice naţionale, aceste zone trebuie să deţină mijloacele şi capacităţile adecvate pentru dezvoltare durabilă, pentru accesul la serviciile de interes general", a concluzionat Viorica Dăncilă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii