Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:23 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vizita la Roma a domnului Petru Filip, preşedintele Comisiei de Politică Externă din cadrul Senatului României, 27-28 martie 2014

ro

28 Mar, 2014 18:50 1041 Marime text
Petru Filip, preşedintele Comisiei de Politică Externă a Senatului României a avut ieri, 27 martie o întrevedere cu omologul italian, Pier Ferdinando Casini, în contextul vizitei pe care o efectuează la Roma, la invitaţia acestuia.
Cu acest prilej, cei doi oficiali au abordat teme de interes comun din perspectiva Parteneriatului Strategic Consolidat între România şi Italia, cu accent pe cooperarea parlamentară. Ambele părţi au subliniat rolul important pe care diplomaţia parlamentară îl are în vederea dinamizării relaţiei bilaterale.

De asemenea, au fost discutate priorităţile pe care Italia le are în vedere pentru perioada Preşedinţiei Consiliului UE pe care o va exercita începând cu 1 iulie 2014.  Partea italiană a reconfirmat sprijinul Italiei pentru aderarea României la spaţiul Schengen, preşedintele Petru Filip arătând că România contează pe mai departe pe acest sprijin, inclusiv în contextul viitoarei Preşedinţii italiene a Consiliului UE.
De asemenea, cei doi preşedinţi au discutat despre evoluţiile din Vecinătatea Sudică şi Estică a Uniunii Europene, cu accent în mod particular pe situaţia actuală din Ucraina.

Oficialul român a  subliniat, totodată, sprijinul României pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană, măsurile concrete întreprinse atât la nivel guvernamental, cât şi în plan parlamentar, în acest sens, dată fiind relaţia specială pe care ţara noastră o are cu Republica Moldova. Au fost evidenţiate progresele înregistrate de Republica Moldova în parcursul său european, necesitatea ca eforturile sale să fie răsplătite prin rezultate concrete, în cursul acestui an, un semnal foarte bun în acest sens fiind transmis la ultima reuniune a şefilor de stat şi de guvern, de săptămâna trecută, prin decizia de semnare a Acordurilor cu Uniunea Europeană până cel târziu în luna iunie.
Preşedinţii Comisiilor de Politică Externă din cadrul celor două Senate au convenit continuarea dialogului consolidat pe teme de interes comun atât în plan bilateral, cât şi la nivel european.

Tot ieri, preşedintele Filip a avut o întrevedere cu Andrea Manciulli, vicepreşedinte al Comisiei de Politică Externă din cadrul Camerei Deputaţilor şi cu vicepreşedintele Senatului Italian, Valeria Vedeli.
Azi, 28 martie, preşedintele Comisiei de Politică Externă va avea o întrevedere cu secretarul de stat pentru Afaceri Europene, Sandro Gozi.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii