Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:22 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vizita la Washington a vicepresedintelui Senatului, dl Cristian Diaconescu

ro

28 Sep, 2011 18:23 910 Marime text

Vicepresedintele Senatului, domnul Cristian Diaconescu se afla in perioada 25 -30 septembrie 2011, in Statele Unite ale Americii, la invitatia autoritatilor americane.

Privitor la aceasta vizita, Vcepresedintele Senatului Romaniei a declarat la Washington:

"Programul acestei vizite oficiale cuprinde mai multe teme si parteneri institutionali de dialog. Vor fi o serie de discutii si consultari la Departamentul de Stat, impreuna cu Subsecretarul de Stat pentru Controlul Armamentului si Securitate Internationala, doamna Ellen Tauscher precum si cu adjunctul Secretarului de Stat pentru Afaceri Europene si Eurasiatice, Amb. Marie Yovanovitch. La Pentagon avem o invitatie pentru a discuta cu adjunctul Subsecretarul de Stat pentru politici europene si NATO, amb. James Townsend.

Vreau sa subliniez importanta intrevederii cu amb. Richard Morningstar, reprezentantul special pentru energie in Eurasia. Aceasta intalnire este deosebit de importanta intrucat vizeaza dezvoltarea coridoarelor de transport energetic dintre est si vest, o tema pentru care Romania isi manifesta un interes sporit.

Vom avea o intalnire cu directorul Centrului pentru Studii Avansate in domeniul Holocaustului, domnul Paul Shapiro precum si cu Sara Bloomfield, director al United States Holocaust Memorial Museum.

In cursul acestei saptamani voi avea intalniri cu reprezentanti ai administratiei americane la Casa Alba si sunt programate contacte la Consiliul Securitatii Nationale.

De asemenea, o etapa extrem de importanta este pachetul de intalniri cu diverse organizatii neguvernamentale si cu reprezentanti ai institutelor si universitatilor care se ocupa de politici de securitate. In acest sens mi se pare importanta intalnirea cu studentii si profesorii de la Universitatea Georgetown, precum si vizita la George Mason University - biblioteca Crisis Management.

Vom avea intalniri cu conducerea Carnegie Endowment for International Peace, urmata de conferinta cu tema - Security Challenges and Frozen Conflicts in Euro - Atlantic Space: Romania's Perspective. Tot in dimensiune academica, sunt nerabdator sa ma intalnesc cu liderii Asociatiei Studentilor si Tinerilor Profesionisti Romani din zona metropolitana Washington.

Cu ocazia acestei vizite ma voi intalni cu conducerea Partidului Democrat American dar si cu nivelul de conducere al Institutului National Democratic - acest institut fiind structura care se ocupa de pregatirea politica si cariera politica a celor care isi desfasoara activitatea in Partidul Democrat.

Mai mentionez din program faptul ca voi expune o prelegere la Universitatea de Aparare Nationala cu privire la conditiile politico-militare de securitate in viziunea Romaniei. Universitatea Nationala de Aparare sete de asemenea o institutie care se bucura de un respect deosebit in Statele Unite ale Americii.

Asa cum puteti observa, in cele cateva zile pe care le voi petrece pe pamant american, voi avea intalniri pe palierele institutionale de interes ale Romaniei ."

Vicepresedintele Senatului Romaniei, domnul Cristian Diaconescu, urmeaza sa revina in tara in cursul zilei de sambata 1 octombrie 2011. In saptamana 3 - 8 octombrie 2011, Vicepresedintele Senatului va organiza un mic dejun cu presa romaneasca pentru a prezenta concluziile si rezultatele acestei vizite.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii