Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:27 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vizita oficiala in Regatul Belgiei a delegatiei Grupului de prietenie cu Belgia din Parlamentul Romaniei

ro

26 Feb, 2010 14:13 1149 Marime text

PARLAMENTUL ROMÂNIEI
 
S E N A T
Calea 13 Septembrie nr.1-3, sector 5, Bucureşti, tel. 021.414.2713, fax 021.315.60.03
COMUNICAT
In perioada 23-26 februarie se desfasoara vizita oficiala in Regatul Belgiei a delegaţiei Grupului de prietenie cu Belgia din Parlamentul României. Delegatia este alcatuita din: domnul senator Ioan Mang, presedintele Grupului de prietenie, domnul deputat Adrian Nastase, vicepresedinte al Camerei Deputatilor, membru al Grupului de prietenie, domnul deputat Francisc Arpad Marton, vicepresedinte al Grupului de prietenie, domnul senator Vasile Pintilie, secretar al Grupului de prietenie si domnul deputat Mircea Dusa, vicepresedinte al Camerei Deputatilor, membru al Grupului de prietenie. Pana in prezent, au avut loc, pe lângă întrevederile bilaterale, un colocviu cu tema: „130 de ani de relaţii diplomatice intre România şi Regatul Belgiei”, urmat de o dezbatere despre rolul Parlamentelor naţionale post Tratatul de la Lisabona. Programul a inclus şi o reuniune in cadrul Clubului Romania-UE privind prioritatile si viziunea României la nivel european. De asemenea,  a fost inaugurata, la sediul Parlamentului  belgian, in prezenta doamnei senator Elke Tindemans, presedintele Grupului de prietenie cu România din Parlamentul belgian, si a altor invitati, o expozitie de pictura si sculptura cuprinzand opere ale unor artisti romani: sculptorul Val Trifan, pictorul Gheorghe Dican si sculptorul Vasile Soponaru.
In cadrul intrevederilor bilaterale cu doamna Corinne Permentier, prim-vicepresedinte al Camerei Reprezentantilor, domnul Jean-Charles Luperto, presedintele Parlamentului Comunitatii franceze, si cu domnul Jan Peumans, presedintele Parlamentului flamand, interlocutorii au aratat ca exista un interes reciproc pentru intensificarea schimburilor bilaterale in plan politic, economic, cultural si educational.
Delegatia romana s-a intalnit, de asemenea, cu doamna Sabine de Bethune, presedintele delegatiei Belgiei la UIP.
Referitor la agenda europeana, discutiile au evidentiat necesitatea dezvoltarii unei culturi politice a dezbaterii si a dialogului intre Parlamentele nationale ale statelor membre UE, precum si intre parlamentarii nationali si europarlamentari si intre Guvern si Parlament, mai ales in contextul adoptarii Tratatului de la Lisabona, care prin extinderea competentelor Parlamentelor nationale in procesul decizional european, conduce catre un astfel de dialog.

Biroul de presă al Senatului
26.02.2010

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii