Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:16 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

TERMENUL LIMITA PENTRU INSCRIEREA LA PREMIUL PENTRU INTEGRARE SOCIALA - 13.11.2008

ro

13 Nov, 2008 17:10 869 Marime text

TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNSCRIEREA LA PREMIUL PENTRU INTEGRARE SOCIALĂ, ÎN VALOARE DE 295 000 EURO, SE EXTINDE PÂNĂ LA 1 DECEMBRIE 2008
  
Fundaia ERSTE anună extinderea perioadei de înscriere pentru proiectele care îi propunschimbarea socială i crearea unei societăi a egalităii de anse i oportunităi pentru toi membrii.Organizaiile nonprofit, administraiile publice, iniiativele private i membrii societăii civile,comunităile religioase i reprezentanii massmedia cu sediul în Bosnia i Herzegovina, Croaia,Kosovo, Macedonia, Muntenegru, România, Serbia i Slovenia pot aplica pentru acest premiu, învaloare totală de 295, 000 EURO.Premiul Fundaiei ERSTE va fi acordat în luna iunie 2009.

Recompensarea angajamentului i eforturilor susinute prin acordarea de sprijin financiar proiectelorcâtigătoare – i anume zece premii i zece meniuni de onoare – este doar unul dintre beneficiileacestui program. 60 de finaliti vor fi invitai să participe la ceremonia de acordare a premiilor, careva avea loc în Bucureti, în iunie 2009. În cadrul acesteia va fi prezentat un material video cu toateiniiativele finalitilor. Astfel, acetia se vor bucura de o platformă publică care va capta atenia i vaasigura o vizibilitate crescută a activităilor lor. De asemenea, premiul le va oferi finalitilor diverseoportunităi de socializare , inclusiv cu poteniali parteneri i sponsori.

Proiectele vor fi evaluate în funcie de eficiena lor i de beneficiul pe care îl aduc societăii. Peparcursul procesului de selecie, un comitet de evaluare va selecta o listă de 100 de semifinaliti. Apoi,juriul internaional format din 16 experi va evalua această listă i va alege 60 de finaliti. În cea deadoua etapă de selecie, juriul va selecta cele 10 proiecte câtigătoare i cele 10 meniuni de onoare.

Toate iniiativele ce susin integrarea socială – îneleasă ca o sumă de activităi care au ca scop finalcrearea unei societăi stabile i corecte, i care include i grupurile dezavantajate sau persoanele cunevoi speciale – pot aplica pentru acest premiu. Dei implicarea socială este uor de explicat i deîneles, ea nu este un dat, ci înseamnă să îi ajui pe cei care nu se pot ajuta singuri. Minorităile etnicei sociale, persoanele cu dizabilităi, victimele traumelor, copiii i adulii aflai la marginea societăiipot beneficia de pe urma acestor programe.

De la înfiinarea sa la începutul anului 2008, Premiul Fundaiei ERSTE a evoluat considerabil din punctde vedere al scopului i al dimensiunii: valoare premiului a crescut de aproximativ cinci ori, de la60,000 EURO în 2008 până la aproximativ 300,000 EURO în 2009, iar lista de ări care se pot înscrieîn program sa extins i ea. “Obiectivul nostru este foarte clar: acordarea sprijinului nostru cât maimultor proiecte inovative i relevante”, declară Boris Marte, Membru în Consiliul de Conducere alFundaiei ERSTE. “Un obiectiv de calibrul celui menionat mai sus implică cu sigurană i extindereacontinuă a activităilor noastre – iar acest pas foarte important este doar primul dintro serie deactivităi pe care vrem să le iniiem”, a adăugat.

Premiul Fundaiei ERSTE pentru Integrare Socială face parte din programul Social al FundatieiERSTE. Programul are ca obiectiv conturarea unei societăi în Europa care să permită participareaegală a tuturor indivizilor, care îi pot asuma responsabilitatea spre folosul binelui public.

Dosarele de aplicare pot fi înscrise până pe data de 1 decembrie la următoarea adresa web:
www.integrationaward.org. Formularul de înscriere în concurs poate fi descărcat, completat i apoireîncărcat online sau poate fi trimis prin email, la adresa: hajnalka.bessenyei@erstestiftung.org

Premiul Fundaiei ERSTE pentru Integrare Socială 2009, Biroul din Bucureti Oana Soare Tel. +40(0)731 730 964 Email: oana.soare@erstestiftung.org

Premiul Fundaiei ERSTE pentru Integrare Socială 2009, Biroul din Bucureti Hajnalka Bessenyei Tel. +40(0)731 730 963 Email: hajnalka.bessenyei@erstestiftung.org

Fundaia ERSTE

Fundaia ERSTE îi desfăoară activitatea în regiunea Europei Centrale i de Sud Est. Împreună cu partenerii săi, implementează o serie de activităi spre folosul binelui public. Înfiinată în anul 2003, Fundaia ia început activitatea doi ani mai târziu, dezvoltând trei programe: Social, Cultură i Europa. Succesorul legal al primei Case de Economii austriece “Erste oesterreichische SparCasse”, cu o traditie de peste 190 de ani, Fundaia ERSTE este acionarul majoritar al Grupului ERSTE, fiind aadar i una dintre cele mai puternice organizaii de profil din Europa. Cele două angajamente ale sale au rădăcini în istorie: Fundaia ERSTE are grijă ca viitorul Grupului ERSTE să fie cel al unei companii independente, prin urmare reinvestete profiturile acestuia în activităi ce promovează binele public.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii