Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
03:26 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protestul SNFP este antiguvernamental, nu antisocial - 03.03.2009

ro

03 Mar, 2009 19:00 1354 Marime text

Comunicat de presă
Protestul SNFP este antiguvernamental, nu antisocial

Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP), organizaţie sindicală naţională a funcţionarilor publici, angajaţi MAE şi personal contractual ce reuneşte peste 25000 de membrii de sindicat, anunţă după derularea Mitingului de protest şi Grevei de avertisment declanşarea Grevei Generale pe perioadă nedeterminată începând cu luni 9 martie 2009.
- Mitingul de protest – din 16 februarie 2009, organizat de SNFP în faţa Guvernului României la care au participat peste 350 de angajaţi ai administraţiei publice, a fost un prim semnal de alarmă tras de membrii SNFP că nu sunt de acord cu politica Guvernului de diminuare atât de drastică a veniturilor acestora.
- Greva de avertisment, derulată la nivelul a 335 de instituţii publice, din totalul de 350 de instituţii sindicalizate, la care au participat peste 23.000 de membrii SNFP, a arătat categoric că măsurile guvernamentale sunt exagerate şi vor afecta negativ calitatea serviciilor publice oferite de stat populaţiei.
Incidentul de la Casa de Pensii Constanţa, mediatizat excesiv de presă, în urma căruia membrii SNFP au renunţat la greva de avertisment după numai o oră de protest în urma presiunilor făcute de pensionari, ne onorează iar Biroul Executiv se solidarizează cu liderii SNFP – Constanţa întrucât protestul nostru este antiguvernamental şi nu antisocial.

- Luni, 9 Martie 2009, membrii SNFP vor intra în Grevă Generală pe perioadă nedeterminată, dacă proiectul de Ordonanţa de urgenţă propusă de Guvernul României privind reglementarea unor măsuri financiare în domeniul cheltuielilor de personal în sectorul bugetar, nu va reglementa următoarele:
1. Cuantificarea suplimentului postului şi suplimentul treptei de salarizare impuse prin art. 31 lit. c) şi d) din Legea 188 / 1999 privind Statutul funcţionarilor publici – lege organică;
2. Introducerea protecţiei juridice astfel:
 „răspunderea juridică a funcţionarilor publici nu poate fi atrasă decât după judecarea actului de autoritate impus de către acesta.”
3. Păstrarea tuturor sporurilor salariale anterioare (se pot negocia numai      cele 4 sporuri la care a făcut referire premierul Boc în prima sa declaraţie).

Preşedinte
Sebastian OPRESCU
0755.030.930
sebastian.oprescu@snfp.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii