Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
17:00 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vineri, 6 martie, pe scena Godot Ana Ularu îl lasă pe Bradley Cooper şi se întoarce la noi În parc

ro

02 Mar, 2015 17:43 2048 Marime text
După ce a jucat anul trecut alături de Bradley Cooper în filmul Serena (regia: Susanne Bier), Ana Ularu se întoarce În parc, pe scena de la Godot Cafe-Teatru, vinerea aceasta, de la ora 22.

Ana va fi un fel de superactriţă 4 în 1, interpretând patru personaje diferite într-o singură piesă: Veronica Micle, Miţa Biciclista, o fată oarecare din zilele noastre, respectiv Mihaela, o victimă a criminalului în serie Râmaru. (Apropo, orele fiind înaintate, autorii recomandă spectatoarelor să vină la spectacol de preferat însoţite sau, dacă nu, măcar să se întoarcă de la teatru numai pe străzi în care iluminatul public funcţionează optim.)

În parc - trailer


În parc, în regia şi după un scenariu de Radu Iacoban, este o comedie în doi actori şi opt personaje. Cei doi actori sunt Ana Ularu (rol jucat alternativ cu Rodica Lazăr; vinerea aceasta fiind rândul Anei) şi Istvan Teglas (rol jucat alternativ tot cu Istvan Teglas, în funcţie de care din ei e disponibil în ziua respectivă).

Cele 8 personaje, împărţite în patru cupluri din epoci diferite, sunt, după cum urmează: Mihai Eminescu & Veronica Micle, Regele Ferdinand & Miţa Biciclista, Criminalul în serie Râmaru & Mihaela, o potenţială victimă și Un El & o Ea din perioada actuală, epoca Internet-Social media-Facebook, posibil eu, tu, el, ea.

Spectacolul nu are pauze. Datorită unei găselniţe ingenioase a scenografei Mihaela Ularu, mama Anei Ularu, actorii trec de la un personaj la altul rapid, fără a pierde timpul cu schimbatul costumelor.


În parc


Data şi ora: vineri, 6 martie, ora 22.00
Durata spectacolului: o oră şi zece minute
Locul: Godot Cafe-Teatru (str. Blănari nr. 14)
Preţul biletului: 30 de lei
Rezervări: 021.31.61.682, 0736.414.244
Textul şi regia: Radu Iacoban
Cu: Ana Ularu şi Istvan Teglas
Scenografia: Mihaela Ularu

Afiş: Ana Maria Moldovan

-------------------------------

Ana Ularu
Scurtă biografie

Ana Ularu şi-a început cariera la vârsta de 9 ani, debutând în trei co-producţii româno-franceze pentru televiziunea M6. Primul rol în treatru a venit la 15 ani, alături de Ştefan Iordache, în Lolita, spectacol în regia Cătălinei Buzoianu.

În ultimii ani, Ana a câştigat numeroase premii cu rolul Matilda din filmul Periferic, printre care prestigiosul Premiu pentru Cea mai buna actriță la Festivalul de Film de la Salonic, Premiul Gopo pentru cea mai bună actriţă din România (2012), şi trofeul Boccalino, oferit de criticii elveţieni de la Festivalul de Film de la Locarno (2012).

Ana Ularu a fost selecţionată în programul Shooting Stars, la Festivalul de Film de la Berlin, program care îi reunește și promovează pe cei mai buni zece tineri actori europeni.

Au urmat roluri principale în producţii internaţionale mult-așteptate de public, inclusiv în serialul Familia Borgia, difuzat de HBO, producţia Showtime avându-l cap de afiş pe Jeremy Irons.

Din filmografia Anei amintim Turkey Girl, un scurtmetraj realizat de Cristian Mungiu și inclus în proiectul internațional Lost and Found, Italiencele (regia: Napoleon Helmis), Hârtia va fi albastră (regia: Radu Muntean) și Youth Without Youth (regia: Francis Ford Coppola).

Rolurile principale din Sunt o babă comunistă (2013), în regia lui Stere Gulea, și din O vară foarte instabilă (2013), în regia Ancăi Damian sunt cele mai recente apariții în producții românești.

Toamna trecută, Ana Ularu a putut fi urmărită pe marile ecrane în Serena, în regia câștigătoarei de Oscar, Susanne Bier, unde joacă alături de Bradley Cooper şi Jennifer Lawrence.


------------------------------


Istvan Teglas
Scurtă biografie

Istvan Teglas a absolvit în 2004 Universitatea de Artă Teatrală, secţia Actorie, la Târgu Mureş. Este actor şi dansator. Primul rol l-a jucat în clasa a doua, la un bal mascat. Era rolul unui lup.
Dintre spectacolele recente în care a jucat Istvan amintim:

Furtuna, la Teatrul Naţional, alături de Ion Caramitru
Revizorul, la Teatrul Naţional, cu Mihai Constantin, Marius Manole, Claudiu Bleonţ
Două liniuţe, la Godot Cafe-Teatru, în regia Liei Bugnar, alături de Marius Manole, Medeea Marinescu, Cătălin Balbliuc.

Cele mai importante spectacole ale sale sunt:
- Evantaiul, de Carlo Goldoni, regia: Csaba Kiss - Teatrul Studio, Budapesta (Ungaria)
- Paraziţii, de Marius von Mayenburg, regia: Sorin Militaru - Teatrul 74, Târgu-Mureş
- Bal, spectacol de teatru dans, regia: Yvette Bozsik (Ungaria) - Teatrul Naţional de Operetă, Bucureşti
- O vară fierbinte pe Iza, regia: Mihai Măniuţiu, coregrafia: Vava Ştefănescu - Teatrul Naţional, Cluj Napoca
- Logodna, spectacol experimental, regia: Anca Mihuţ, Opera Naţională, Bucureşti
- Urban Kiss, spectacol de teatru-dans, regia şi coregrafia: Răzvan Mazilu, Teatrul Naţional de Operetă
- Corp şi anti-Corp, spectacol de mişcare, regia şi coregrafia: Andreea Novac


-------------------------------


Radu Iacoban - actor, regizor, scenarist
Scurtă biografie

Radu Iacoban a absolvit UNATC în 2005, secția Arta actorului. Angajat la Teatrul Mic, este o prezenţă constantă atât în teatrul de stat, cât şi în producții underground.

În film, Radu a colaborat, printre alţii, cu Sharon Stone şi Andy Garcia în What about love?, a jucat în Zero Theorem, al lui Terry Gilliam şi a deţinut unul dintre rolurile principale în Amintiri din epoca de aur, segmentul Vănzatorii de aer, în regia lui Cristian Mungiu.

Radu Iacoban a regizat patru spectacole de teatru. Cele mai recente sunt Carpathian Garden, care este totodată și primul text scris de el, și În parc, de la Godot Café-Teatru. Prima piesă regizată a fost (Cu)cuienfrunte, foarte premiată la festivaluri de teatru, urmată de Asta-i tinerețea noastră. BOX FM - se joacă tot la Godot Cafe-Teatru - este cel de-al treilea text al său. Pe Radu Iacoban îl mai puteţi vedea jucând în Derapaje, un one man show regizat de Iris Spiridon, după un text de Neil LaBute.
Anul trecut a prezentat Gala Premiilor Gopo alături de Amalia Enache.



București, 2 martie 2015
Anca Romanescu | PR | 0732 144 570 | 0745 10 20 24 | anca@punkpr.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii