Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:32 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Arlechinada" a adus in fata publicului o atmosfera plina de viata

ro

18 May, 2009 13:31 963 Marime text

  Duminica seara, iubitorii baletului au avut ocazia sa vada pe scena Teatrului National de Opera si Balet "Oleg Danovski" unul dintre cele mai frumoase si mai amuzante spectacole din repertoriul Companiei de balet. "Arlechinada" in coregrafia lui Gheorghi Kovtun, maestru emerit al Federatiei Ruse si in scenografia Nataliei Kornilova, a adus in fata publicului o atmosfera plina de viata, si inspirat din Comedia del' Arte, cu costumele colorate, mastile, dansurile si veselia dansatorilor ne-a introdus in lumea carnavalului.

Povestea de dragoste dintre Arlechino (Horatiu Chereches) si Colombina (Aliss Tarcea) a avut un final fericit pentru toata lumea, dupa greutatile intampinate pe parcursul povestii in care tatal Colombinei (Fransisc Strnad) doreste sa o marite pe fiica sa cu bogatul dar totodata prostanacul Leonardo (Dan Dumbrava). Insa fericitul cuplu i-a avut ca ajutor pe prietenii lor, Pierreta (Monica Chereches), Pierrot (Valentin Stoica - invitat Bucuresti), Truffaldino (Adrian Mihaiu) si Katrina (Irina Ganea Mihaiu), care reusesc sa ii faca o farsa lui Leonardo, astfel ca Arlechino si Colombina primesc binecuvantarea tatalui si se pot casatori.
 
  Evolutia artistilor a fost una extraordinara,  dand dovada inca o data de profesionalism, talent si daruire. Adagiourile spectaculoase compuse din foarte multe prize de o mare dificultate si totodata riscante nu au constituit o problema pentru prim solistii nostrii care au facut ca totul sa para o joaca, desi in spatele acestei frumoase aparitii stau ore intregi de munca, sudoare si stres. Deasemenea, variatiile si duetele cuplurilor Monica Chereches-Valentin Stoica si Irina Ganea Mihaiu-Adrian Mihaiu au incantat privirile spectatorilor prin abilitatea cu care si-au condus corpul in miscari fine ca niste bijuterii, sarituri impresionante, dar si prin talentul cu care au interpretat aceste roluri.
   Alte personaje care s-au remarcat in acest spectacol au fost: Doctorul (Gelu Rapa), Notarul ( Cezar Buculei), Basilio (Alexandru Chis), si cele patru arlechine: Mihaela Vlase, Oana Dinca, Nicoleta Moroeanu si Angelica Ceara.
  Asistenti coregrafie au fost Elisabeth Lux Pandichi si Tatiana Panaiotidi.
--
Cu stima,

MARIA OHOTA
secretar artistic - compania de balet
_______________________________________________________

TEATRUL NATIONAL DE OPERA SI BALET "OLEG DANOVSKI"
Tel:  0040 241 480300
Fax: 0040 241 615080

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii