Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:44 25 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eveniment de constientizare asupra afectiunilor tiroidei si pancreasului la copii

ro

26 Apr, 2010 20:41 1560 Marime text
Muzica, medicamentul tuturor afecţiunilor

-conferinţă de presă şi concert simfonic caritabil-

Luni, 26 aprilie 2010 - Teatrul Naţional de Operă şi Balet"Oleg Danovski" din Constanţa

Asociaţia Copiilor şi Tinerilor cu Diabet din judeţul Constanţa "Sweet Land" în parteneriat cu Rotary Club Constanţa, Rotaract, Radio Constanţa şi TV Neptun organizează luni, 26 aprilie, la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski" din Constanţa un eveniment caritabil de conştientizare asupra afecţiunilor tiroidei şi pancreasului la copii şi de comunicare a unor informaţii de ultimă oră din domeniul cercetărilor: transplantul de celule stem cu celule pancreatice, managementul diabetului zaharat la copil şi adolescent, chirurgia tiroidiană şi multe altele.

Evenimentul are două părţi: prima parte este informativă şi constă în organizarea unei conferinţe de presă susţinută de medici specialişti de renume care vor aborda cele mai importante aspecte ale afecţiunilor tiroidei şi pancreasului la copii, incidenţa acestora precum şi ultimele informaţii despre tratament, iar a doua parte este artistică - un concert caritabil de muzică simfonică pe acordurile „Anotimpurilor" de Antonio Vivaldi, cu scopul strângerii de fonduri necesare organizării unei tabere de intruire pentru adolescenţii cu diabet.

„În ultimii ani a crescut numărul copiilor cu aceste afecţiuni, în special diabetul insulino-dependent şi printre complicaţiile date de afecţiunea pancreasului se numără şi cele ale tiroidei. Dorim să atragem atenţia asupra faptului că aceste afectiuni au implicaţii sociale şi psihologice" a declarat Liliana Moldoveanu, preşedinte Asociaţia Sweet Land Constanţa.

„Pentru a respecta deviza "A servi mai presus de sine", exprimând ideea ajutorării şi înţelegerii celorlalţi, rotarienii constănţeni vor să se depăşească pe ei înşişi, răspunzând acestei provocări! Şi mai bine decât noi, artiştii, oare cine poate să transmită un mesaj de solidaritate? Avem responsabilitate în tot demersul nostru şi în parteneriatul stabilit cu Asociaţia Sweet Land" a precizat Tănase Garciu, reprezentantul Rotary Club.

Conferinţa de presă are loc luni, 26 aprilie, ora 18:00, în sala foayer a Teatrului Naţional "Oleg Danovski" şi va fi susţinută de următorii medici: prof. univ. dr. Vasile Sârbu (membru al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România, şeful Clinicii Chirurgie II a Spitalului Clinic Judeţean Constanţa), prof. dr. Doina Catrinoiu (coordonator Centrul de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice Constanţa), conf. univ. dr. Cristina Mihai (medic pediatru cu supraspecializare în Diabet, Boli de Nutriţie şi Metabolism) şi dr. Manuela Mincă (medic specialist chirurgie generală, supraspecializare în chirurgie tiroidiană, membră a Societăţii Europene de Chirurgie Endocrină) .

Moderatorii conferinţei sunt conf. dr. Dan Mariş - membru Rotary Club Constanţa şi Liliana Moldoveanu, preşedinte al Asociaţiei Copiilor şi Tinerilor cu Diabet din judeţul Constanţa "Sweet Land".

Conferinţa este urmată de un concert caritabil de muzică simfonică, prezentat de Daniela Vlădescu, directorul Teatrului, cu începere de la ora 19.00 în Sala Mare a Teatrului. Maestrul Alexander Dubach va interpreta „Anotimpurile" pe o vioară construită la Bari - Italia de Ornella Ceci (prezentă în sală), comandă specială şi proprietate a "Rotary Club Constanţa". Participarea la concert se va realiza pe baza unui bilet de intrare în valoare de 50 ron.

Biletele se vor găsi la intrarea în sala.

Din fondurile strânse în urma concertului simfonic se va organiza în perioada august-septembrie 2010 o tabără de o săptămână pe litoral de care vor beneficia 5 membri Sweet Land (adolescenţi) şi 5 ai Asociaţiei similare din Târgu - Mureş. Tabăra are ca scop instruirea şi educarea în tratamentul diabetului zaharat, formându-se echipe între participanţi şi medici specialişti, nutritionişti, psihologi şi voluntari.

Informaţii de suport:

Asociaţia Sweet Land Constanţa

Asociaţia Copiilor şi Tinerilor cu Diabet din judeţul Constanţa "Sweet Land" s-a înfiinţat în anul 2008 din iniţiativa a două jurnaliste: Liliana Moldoveanu şi Rodica Simionescu. Până în prezent are 138 de membri: copii şi tineri insulinodependenţi din judeţul Constanţa, părinţi, cadre medicale, studenţi voluntari şi jurnalişti.

Sweet Land Constanţa face parte din Federaţia Asociaţilor Persoanelor cu Diabet Zaharat din România.

Mai multe detalii pe : www.sweetland.ro

Rotary Club

Clubul Rotary Constanţa este o organizaţie ai cărei membri sunt oameni de afaceri constănţeni care încurajează, susţin şi motivează proiecte care vin în ajutorul societăţii, fără a dori, în schimb, beneficii materiale, politice, electorale sau de altă natură.

Mai multe detalii pe www.rotaryclub-constanta.ro

Houston NPA - agenţia de PR a Asociaţiei Sweet Land

Houston NPA este o companie românească care are drept obiect de activitate crearea de concepte pentru campanii de promovare şi serviciile de vânzări proiecte. Houston NPA aduce oamenii care întreabă şi oamenii care au răspunsurile în echipa Sănătăţii, promovând informaţia medicală prin evenimente, media şi campanii sociale. Houston NPA - No Problem. Action!

Alătură-te şi tu campaniei naţionale „Înscrie-te în asociaţia de pacienţi"! Detalii pe www.asociatiidepacienti.ro

Detalii contact PR: Simona OPREA, PR Manager Houston NPA simona.oprea@houston.ro +4021.317.09.43, +40733.076.381

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii