Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:29 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gala de balet - 27.02.2009

ro

01 Mar, 2009 00:00 4685 Marime text

gala_de_balet_10.jpgPrima parte a Galei de balet a prezentat numere clasice, pas de deux-uri si adagio-uri din balete renumite in care tinerele talente au avut ocazia sa isi faca debutul si sa se afirme in cariera solistica: Angelica Ceara, Consuela Ciont (Pas de trois "Lacul lebedelor), Delia Luca si Alexandru Chis (Adagio "Corsarul"), cu totii surprinzandu-ne placut prin evolutia pe care au avut-o. Remarcam un imens progres al tanarului Dan Dumbrava, care pe langa Pas de trois, a dansat alaturi de Amalia Mindruta un adagio din baletul "Giselle", ambii reprezentand un potential pentru viitori prim-solisti. Un moment spectaculos a fost cel prezentat de invitatii de la Opera Nationala din Bucuresti, Madalina Stoica si Valentin Stoica, pas de deux din baletul "Don Quijote", publicul reactionand prin aplauze furtunoase la fiecare miscare executata perfect. Partea intai s-a incheiat cu actul al doilea din baletul "Lacul lebedelor" in care Monica si Horatiu Chereches, alaturi de ansamblul de fete ne-au impresionat inca o data prin tehnica desavarsita si prin eleganta si finetea cu care danseaza.

Partea a doua a Galei de balet a ajutat balerinii sa isi arate fiecare personalitatea si caracterul prin dansurile moderne pe care talentati coregrafi, cunoscuti de publicul constantean, le-au compus cu daruire si pasiune: Felicia Serbanescu, prim-solista a T.N.O.B."Oleg Danovski" a facut coregrafia dansului intitulat "Amalia" interpretat de Amalia Mindrutiu, si "Dorinta" interpretat de Marius Marin, un tanar extrem de talentat in acest gen de dans si care a reusit sa obtina cu acest numar premiul intai la Olimpiada de balet din Cluj in 2007; Carmen Chilea, profesoara de balet si coregraf, este autoarea dansului intitulat "Speranta", dansat de Dan Dumbrava; Mihail Motovilov, maestru de studii si asistent coregrafie al Corpului de balet T.N.O.B."Oleg Danovski", un coregraf extrem de talentat cu un palmares bogat in ceea ce priveste montarile de spectacole si numere de balet, a pus miscari de flamenco pe muzica lui Miguel De La Bastide, dansul avand ca interprete pe Liliana Tabus, Rie Aoyagi (Japonia) si Andrada Dedu. Un alt dans cu iz spaniol ne-a prezentat si Gloria Barbu, in "Carmen", toate aceste momente fiind interpretate cu pasiune, expresivitate si mai ales talent.

Cei mai apreciati dansatori ai serii au fost cuplul Irina Ganea Mihaiu si Adrian Mihaiu care in prima parte a Galei a prezentat pas de deux din Baletul "Festivalul Florilor", un pas de deux extrem de dificil dar si frumos, balerinii aratandu-si mobilitatea, forta sariturilor si dibacia in ceea ce priveste executarea miscarilor delicate ca niste bijuterii. Insa, un moment si mai spectaculos a fost dansul modern intitulat "Ingeri", in coregrafia renumitului prim-solist Horatiu Chereches, numar ce a facut publicul sa izbucneasca in aplauze, fiind de-a dreptul extaziat.

Gala de balet s-a incheiat cu "Gura lumii" in coregrafia lui Ion Tugearu, avandu-i ca solisti pe Oana Dinca, Alexandru Chis si Angelica Ceara, alaturi de ansamblul de fete, avand ca subiect doi tineri indragostiti care se iubesc si pacatuiesc, fiind urmariti, acuzati si condamnati de babele barfitoare care ajung in final sa ii ia viata tinerei.

Seara de balet a fost un mare succes, aplauzele necontenite au aratat ca publicul este doritor de arta si de balet, apreciind efortul imens pe care dansatorii il fac zi de zi. A fost intr-adevar o Gala extraordinara de balet.

MARIA OHOTA
secretar artistic - compania de balet
_______________________________________________________

TEATRUL NATIONAL DE OPERA SI BALET "OLEG DANOVSKI"
Tel:  0040 241 480300
Fax: 0040 241 615080

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Augusta 03 Mar, 2009 11:26 Vreau si eu sa stiu cine a scris articolul, si nu numai acesta, ci in general.Multumesc!