Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:28 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Teatrul AGON are plăcerea de a vă invita, joi, 02 decembrie 2010, la ora 11.30, la conferinţa de presă prilejuită de premiera spectacolului Hamlet.

ro

01 Dec, 2010 16:35 1057 Marime text
Conferinţa va avea loc la sediul teatrului, str. Mircea cel Bătrân nr. 2 (Piaţa Ovidius), în prezenţa regizorului, scenografului şi actorilor din distribuţie.

Hamlet, de W. Shakespeare, în regia lui Cosmin Borodan/scenografia Mihail Alexandrescu/muzica Horia Andrei Butnaru, este tragedia în care se confruntă lumi şi probleme distincte, fiind considerată o piesă a răzbunării. Eroul este o personalitate dominantă de un mister care naşte nehotărâre. În acest univers el îşi depozitează forţa şi frica sa ce nasc fie imaginea unui om chinuit şi frământat de gânduri care îl devoră, fie aceea a unuia înzestrat cu o incredibilă perseverenţă şi putere de a îndeplini un act judiciar. Balansul acestor interpretări este dublat de un balans al rostului existenţei - a fi sau a nu fi - care conferă tragediei dimensiuni interpretative neaşteptate.

Cei care urmăresc piesa părăsesc sala de spectacol dominaţi de numeroase întrebări despre natura fantomei, despre inspiraţia divină sau demonică a lui Hamlet, despre nebunia reală sau simulată a prinţului Danemarcei din momentul în care îl omoară pe Polonius, despre motivul pentru care Hamlet întârzie să-l ucidă pe Claudius.

În distribuţie: Daniela Vitcu Hanţiu (Claudius), Cătălina Popescu (Hamlet), Mirabela Moroşanu (Polonius), Cosmina Soare (Horaţio), Elena Bondari (Laertes), Ioana Chelmuş (Rosencratz), Dana Cojan (Guildenstern), Radu Niculescu (Duhul), Clara Ghiuvelechian (Gertrude), Arina Cojocaru (Ofelia), Ana - Maria Ştefan (al doilea gropar/al doilea actor) şi Elena Bungiu (primul gropar/primul actor).

Spectacolul va avea loc în premieră sâmbătă, 04 decembrie, şi duminică, 05 decembrie, cu începere de la ora 19.00.

Pentru cei interesaţi de programul teatrului, detalii şi bilete pot fi obţinute la sediul teatrului sau scriind pe mail: agonarttheatre@yahoo.com şi la tel 0722 342 763.

Pentru alte informaţii nu ezitaţi să ne contactaţi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii