Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:14 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Teatrul Agon La noi nu se joaca cu masca!

ro

21 Jul, 2010 18:56 1665 Marime text

Teatrul AGON

Comunicat de presă

La noi nu se joacă cu mască!

În premieră, primul teatru independent din Constanţa - Teatrul AGON - are plăcerea de a vă invita, joi, 22 iulie 2010, la ora 11.00, la conferinţa de presă prilejuită de lansarea primelor sale spectacole.
Conferinţa va avea loc la sediul teatrului, str. Mircea cel Bătrân nr. 2 (Piaţa Ovidius), în prezenţa regizorului, Gavril Borodan.
Teatrul AGON este prima iniţiativă culturală independentă din Constanţa, este un proiect non-profit, menit să extindă, şi în zona privată, ceea ce anticii numeau “arta elitelor”. Este o alternativă culturală îndrăzneaţă, construită pe ideea teatrului laborator, lucrului de tip workshop cu actorii, în spaţiu neconvenţional. Sala de spectacol, singura din Constanţa de acest fel, a fost gândită tocmai în sprijinul acestei idei, apropierea de public susţinând consecinţa directă a asumării actului artistic de către actorul-creator. De aici şi respectul faţă de noua generaţie a publicului, care, având acces la toate mijloacele tehnologice posibile, poate fi cel mult convins să intre în convenţie, dar nicidecum minţit. Teatrul AGON răspunde astfel unei nevoi contemporane devenite necesitate, aceea de sinceritate a actului creator! La noi nu se joacă cu mască!   
Spectacolele vor avea loc în premieră sâmbătă, 24 iulie, şi duminică, 25 iulie, cu începere de la ora 19.00. Menţionăm că, pentru aceste spectacole, nu mai sunt bilete! Pentru cei interesaţi de programul viitor al teatrului, detalii şi bilete pot fi obţinute la sediul teatrului sau scriind pe mail: agonarttheatre@yahoo.com şi agonarttheatre@gmail.com.
Efectul razelor gamma asupra anemonelor, de Paul Zindel, în regia lui Gavril Borodan, este o poveste cutremurătoare despre viaţă şi despre cum poate fi iradiat ultimul bastion al fiinţei, inocenţa copilăriei. În distribuţie: Clara Ghiuvelichian, Elena-Mirabela Moroşanu, Cosmina Soare, Catinca Hanţiu, Dana Cojan.
Veneţiana, un spectacol realizat de Gavril Borodan, are toate ingredientele unui love-story, pe fundalul romanticelor canaluri veneţiene, unde idealurile stau pe piloni de stuf, iar dragostea curată este purtată de gondolieri în acorduri de flaut. În distribuţie: Ionuţ Buruiană, Arina Cojocaru, Dana Cojan, Ionela Chelmuş, Ana-Maria Ştefan, Ionuţ Alexandru.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii