Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:12 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

TSC - participari festivaluri

ro

24 Sep, 2010 17:34 1368 Marime text

In deschiderea stagiunII 2010- 2011, Teatrul de Stat Constanta va participa la doua festivaluri de traditie si prestigiu din Romania : Festivalul de Teatru Scurt si Festivalul National de Comedie.

Luni, 27 septembrie , in cadrul Festivalului de Teatru Scurt, va fi prezentat spectacolul-recital "A fi la timpul petrecut" de Cornel Udrea, in interpretarea actritei Mirela Pana. Festivalul este organizat de Teatrul de Stat Oradea, cu sprijinul Primariei Municipiului Oradea si a Consiliului Judetean Bihor.Nu se acorda premii si nu este un festival concurs.La aceasta a XVI-a editie participa teatrele din Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Brasov, Arad, Bacau, Teatrul de Comedie Bucuresti, Teatrul Nottara Bucuresti, Teatrul Maghiar de Stat "Csiky Gergely" Timisoara.

„A fi la timpul petrecut" este un text scris special de dramaturgul Cornel Udrea, pentru actrita Mirela Pana. In anul 2005 a fost prezentat la Festivalul de Drama de la Stockholm, Suedia, unde a fost premiat pentru text. Mirela Pana a fost distinsa pentru acest one-woman-show in cadrul premiilor „Ambasador", Targu Mures (2004) cu premiul „Cea mai buna actrita". A participat la Gala Star, Bacau, 2008, sectiunea off. Spectacolul a fost jucat in turnee in Anglia, Grecia, Cluj-Napoca,Targu-Mures, Galati, Craiova.

„A fi la timpul petrecut" aduce în centrul atenţiei o actriţă care îşi retrăieşte, în singurătate, amintirile frumoase, succesul din cariera artistică, însă în viaţa căreia apare un moment de cumpănă profesională, la care se adaugă alte probleme - sărăcie, boală, obscuritate, singurătate.

Finalul spectacolului este tragi-comic, artista rămînînd ancorată în amintirile ei frumoase şi continuîndu-şi aceeaşi existenţă monotonă.

Vineri, 8 octombrie, Teatrul de Stat Constanta participa in cadrul Festivalului National de Comedie cu spectacolul "Bolnavul inchipuit" dupa J.B.P.Moliere. Cu acest prilej, Teatrul "Fani Tardini" Galati sarbatoreste 55 de ani de la infiintare. Cea de-a XXII -a editie a festivalului este organizata de Teatrul "Fani Tardini" Galati cu sprijinul Consiliului Local Galati, Ministerului Culturii si A.F.C.N. Festivalul este destinat trupelor de teatru profesioniste si are caracter competitional. Participa teatrul gazda, Teatrul National "Vasile Alecsandri" Iasi, Teatrul de Comedie Bucuresti, Teatrul Odeon Bucuresti.

BOLNAVUL INCHIPUIT

dupa Molière

traducerea: Tudor Bogdan & Stefan Crudu

Regia artistica : Cristian Gheorghe

Scenografia : Lacramioara Dumitrascu

Pregatirea muzicala : Inga Postolache

Coregrafia: Oana Pisaroglu

Editare video: Ciprian Brasoveanu

Distributia :

Marian Adochitei, Dana Dumitrescu ,Georgiana Mazilescu,Florina Diaconu, Luiza Martinescu,Andu Axente,Laura Iordan,Bogdan Bucataru, Lana Moscaliuc, Adrian Dumitrescu,Florentin Roman,Raimonda Potlog, Larisa Samsonov, Dora Spirescu, Madalina Stahei, Cristiana Dragan,

Daniela Garbacea,Andreea Tutui

Cu multumiri,

Secretar literar

Anaid Tavitian

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii