Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:22 28 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Andrei Konchalovsky soseşte la Festivalul Internațional de Film „Bucureşti"

ro

15 Apr, 2011 23:06 1063 Marime text

Joi 14 aprilie, competiția a continuat la Cinema Studio cu filmul Animal Kingdom - care poate fi văzut şi astăzi la NCRR - urmat de Reign of Assassins, în afara competiției. Concurența a fost acerbă, venind din partea proiecțiilor de la NCRR unde sala a fost aproapre neîncăpătoare, atât la reluarea filmului Balada triste de trompeta cât şi la difuzarea în premieră a celui mai recent film de Noah Baumbach, Greenberg.

Competiția continuă azi la Studio cu două filme: Beyond - o dramă de familie emoţionant /viscerală ale cărei capete de afiş sunt doi dintre cei mai iubiţi actori suedezi ai momentului: Noomi Rapace (alias Lisbeth Salander, eroina trilogiei Millennium) şi soţul ei, Ola Rapace, și care marchează debutul regizoral al actriței suedeze Pernilla August -, şi Exit Through the Gift Shop - debutul în regie al legendarului artist grafician stradal Banksy, care expune fără mănuşi, dar cu extrem de mult umor şi ironie, viaţa din spatele marilor lansări şi expoziţii de artă.

Seara se va încheia la Studio cu filmul din afara competiției Mammuth regizat de Gustave de Kervern şi Benoît Delépine, avându-l drept protagonist pe Gérard Depardieu.

Tot astăzi, dar la NCRR, va fi proiectat în premieră filmul Tamara Drewe; iar la Elvira Popescu, în secțiunea Best of Gipsy Films, Bucharest IFF prezintă Şatra lui Emil Loteanu, o dramă senzuală plină de muzică şi culoare premiată cu Scoica de Aur la Festivalul de Film de la San Sebastian, în 1976.

Îm această seară va sosi la București invitatul de onoare al Festivalului de Film Internațional "Bucureşti", regizorul Andrei Konchalovsky, care va ateriza pe aeroportul Otopeni, la ora 20:10.

Maestrul va susține conferința de presă, urmată de masterclass-ul "Life and Its Reflections" sâmbătă, 16 aprilie, orele 11.30, la UNATC, în sala Ileana Berlogea. În weekend, Unchiul Vania şi Sibiriada vor fi proiectate în prezența regizorului rus.

Pentru a vă pune la curent cu proiecţiile festivalului, vă invităm să accesaţi site-ul www.b-est.ro unde găsiți programul complet.

Festivalul Internațional de Film "Bucureşti" se desfăşoara şi în 2011 sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu al României. Eveniment susținut de Centrul Național al Cinematografiei şi Ministerul Culturii şi Patrimoniului Național.

Coproducator: TVR

Parteneri media: 24 FUN, Radio Guerrilla, Evenimentul zilei, Capital, România liberă, Ring, Agerpres, Zoom TV, www.cinemagia.ro, www.hbo.ro, www.liternet.ro, www.cinefan.ro, www.port.ro, www.filmreporter, www.metropotam.ro; www.realitatea.net, www.voxpublica.ro, www.neaparat.ro.

Pentru mai multe informaţii puteţi accesa website-ul festivalului: www.b-est.ro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii