Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:30 06 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Călin Goia și Alice Năstase s-au alăturat campaniei World Vision, „Eu cum ajung la școală?"

ro

03 Feb, 2012 17:46 1199 Marime text

Vedetele vor ajuta la strângerea de fonduri pentru achiziționarea a două microbuze școlare

București, 2 februarie 2012 - Campania de strângere de fonduri „Eu cum ajung la școală?" lansată de organizaţia World Vision în luna decembrie a anului trecut va fi susţinută, începând cu luna februarie 2012, de Călin Goia, solistul trupei Voltaj și de Alice Năstase, redactorul șef al revistei Tango . Campania are drept obiectiv achiziționarea a două microbuze școlare pentru 150 de copii din comuna vasluiană Rebricea care, pentru a ajunge la școală, sunt nevoiți să meargă pe jos chiar și 10 kilometri.

Cele două vedete care s-au alăturat cauzei World Vision vor sprijini organizația pe tot parcursul campaniei și vor încerca să strângă fonduri pentru a putea oferi copiilor șansa de a ajunge mai ușor la școală. Totodată, pe parcursul implicării, Alice Năstase şi Călin Goia vor promova mesajul campaniei și vor trage un semnal de alarmă asupra lipsei accesului la educație pentru copiii defavorizati din mediul rural.

Din cauza drumului anevoios și a sărăciei, foarte mulţi copii din zonă renunţă la şcoală. În satele din comuna Rebricea nu există școli care să asigure și ciclul gimnazial, astfel încât, odată ce au trecut în clasa a V-a, elevii sunt nevoiți să parcurgă 10 kilometri pe jos pentru a merge la școală. Conform datelor statistice furnizate de Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, peste 785 de elevi au abandonat școala în prima jumătate a anului școlar 2010-2011. Din cele 785 de cazuri de abandon școlar, mai mult de jumătate, respectiv 405 cazuri, sunt din rândul elevilor din ciclul gimnazial, iar peste 80% dintre acestea provin din mediul rural.

„Am rămas impresionat de povestea celor 150 de copii care sunt nevoiți să parcurgă atâția kilometri pe jos, indiferent de vreme, pentru a ajunge la școală. Acești copii ne dau o lecție de viață. Deși sunt la o vârstă fragedă, luptă în fiecare zi pentru viitorul lor, fiind conștienti de importanța învățăturii. Îi rog pe toți să nu rămână indiferenți și să ajute fiecare, cum poate, pentru a le oferi acestor micuți șansa să învețe. Împreună, putem schimba vieți în bine, chiar și cu gesturi mici", a declarat Călin Goia.

„Când am citit poveștile acestor copii, am simțit că trebuie să fac ceva pentru ei. Este nedrept sa se confrunte cu asemenea greutati la o varsta atât de fragedă. Campania de strîngere de fonduri lansată de World Vision le oferă acestor copii un licăr de speranță în plus, iar nouă, celor care am fost apărați de foame și de frig, ne îngăduie să fim buni, să dăruim, să mulțumim vieții pentru ceea ce avem, întorcându-ne recunoștința printr-un mic exercițiu de generozitate" a declarat Alice Năstase.

Călin Goia şi Alice Năstase vor susține campania „ Eu cum ajung la școală?" și pe paginile lor de Facebook, unde fanii pot intra în legătură cu ei și pot afla detalii despre copiii din programul World Vision.

Alătură-te și tu campaniei „Eu cum ajung la școală?" și ajută World Vision să cumpere două microbuze pentru 150 de copii care sunt nevoiți să meargă pe jos peste 10 kilometri pentru a ajunge la școală. Gestul tău poate face diferența!

www.worldvision.ro

Despre World Vision România

World Vision România este o organizaţie creştină, care pune în centrul activităţii sale nevoile pentru educaţie, sănătate, creştere spirituală ale copiilor. Ne concentrăm asupra muncii cu copiii, familiile şi comunităţile din care aceştia fac parte, în special din mediul rural, în scopul depăşirii sărăciei şi nedreptăţii. Acţionăm prin programe de dezvoltare, advocacy și intervenţie umanitară de urgenţă.

World Vision România este o organizaţie parteneră a World Vision International, prezentă în peste 100 de ţări din întreaga lume. Organizaţia World Vision desfăşoarăde de 20 ani în România programe în peste 200 de comunităţi rurale din 8 judeţe. De-a lungul timpului am oferit spriji pentru mai mult de 50.000 de copii și 300.000 de adulți.

Având la bază valori creștine, lucrăm cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen. Prin activități de reintegrare familială, dezvoltare comunitară, proiecte medicale, programe de educație și dezvoltare economică, asistență umanitară în cazul situațiilor de urgență, încercăm să stimulăm o atitudine activă și implicarea în schimbarea condiției de sărăcie din România, având în centrul atenției bunăstarea copilului.

Despre campania „Eu cum ajung la școală?"

• perioada de derulare: 7 decembrie 2011 - 31 martie 2012

Campania adresează problema a peste 150 de copii din comuna Rebricea, județul Vaslui, care merg pe jos peste 10 kilometri, pentru a ajunge la școală. Pornind de la acest aspect, principalul obiectiv al campaniei este strângerea de fonduri în vederea achiziționării a două microbuze care să asigure transportul celor 150 de copii la școală. Totodată, prin această campanie, World Vision România dorește să atragă atenția românilor asupra lipsei accesului la educație pentru copiii defavorizati din mediul rural şi să îi mobilizeze să ia atitudine în vederea îmbunătăţirii condiţiilor sociale şi de educaţie ale acestor copii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii