Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:17 28 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Duminică, 27 februarie, în prima ediţie din cel de-al şaselea sezon al emisiunii România, te iubesc!

ro

22 Feb, 2011 16:42 868 Marime text

Două hectare/oră - ritmul în care s-au tăiat pădurile în România ultimilor 20 de ani

Trist, dar adevărat! Statisticile arată că România ocupă ultimul loc în Europa în ceea ce priveşte pădurile. Asta nu este însă de mirare având în vedere ritmul alarmant în care pădurile au fost rase de pe suprafaţa pământului - nu mai puţin de două hectare pe oră, timp de 20 de ani. Duminică, 27 februarie, când la Pro Tv debutează de la ora 18:00 cel de-al şaselea sezon al emisiunii România, te iubesc!, Alex Dima aduce în faţa telespectatorilor o anchetă impresionantă despre situaţia dezastruasă a pădurilor din ţara noastră. „Cei care taie n-au nici un Dumnezeu, iar pentru ei legea nu contează. De-a lungul anilor, politicienii au dat legi proaste, din incompetenţă sau din interes, poate. Iar rezultatele se văd acum pe teren", a declarat Alex Dima. „În ultimii ani, s-au tăiat sute de mii de hectare de pădure la ras. Autorităţile nici măcar nu ştiu câtă pădure este neadministrată în acest moment. Între 3 şi 5 sute de mii de hectare de pădure. Pe aceste suprafeţe, pădurea nu mai există", a mai mărturisit Alex.

Ancheta pe care corespondentul Pro Tv o va prezenta pe 27 februarie scoate la iveală faptul că pădurile sunt tăiate cu inconştienţă în continuare, fără să se ţină seama de reguli, legi sau de faptul că România rămâne fără o sursă importantă de oxigen. Telespectatorii vor putea vedea cum, la Vlahita (Harghita), de exemplu, timp de 10 zile poliţia, jandarmii şi silvicultorii au înconjurat oraşul, dar n-a fost prins nici măcar un om în pădure. De îndată ce au plecat însă, echipa de la România, te iubesc! a surprins hoţii de lemne. „Asta este o dovadă că nu se vrea ca hoţii să fie prinşi", este de părere Alex. „La Bilbor, abia după trei zile am găsit un poliţist căruia să-i reclamăm un furt. Au mai durat ore până când poliţia a făcut rost de un pădurar, care să ne însoţească pe teren. Când am ajuns la faţa locului, lemnele erau de mult scoase din zonă", a dezvăluit reporterul.

Cum reacţionează cei care ar trebui să răspundă de ceea ce se întâmplă în păduri, situaţii halucinante şi păduri măcelărite, duminică, 27 februarie, de la 18:00, în prima ediţie din acest sezon România, te iubesc!.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii