Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:19 28 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Filmul romanesc "Politist, adjectiv" la Berlin

ro

07 Jun, 2011 12:56 897 Marime text

Programul cinematografic "Film - reţeta noastră secretă", iniţiat de Institutul Cultural Român "Titu Maiorescu" Berlin, cuprinde o serie de întâlniri între regizorii români de film şi publicul german şi se desfăşoară pe tot parcursul anului 2011.

Cele cinci masterclass-uri planificate dau publicului berlinez ocazia de a-i întâlni pe unii dintre cei mai talentaţi cineaşti români din ziua de azi. La primul masterclass din februarie 2011 a participat regizorul Alexandru Solomon cu pelicula "Capitalismul, reţeta noastră secretă", program care a avut un mare succes la public.

Al doilea masterclass al seriei îl aduce la Berlin pe apreciatul regizor Corneliu Porumboiu, care după proiecţia filmului "Poliţist, adjectiv", va răspunde la întrebările publicului, va purta o discuţie legată de creaţia şi inspiraţia filmului, creând un dialog între experienţa regizorală română şi curiozitatea spectatorului german.

Variety titrează "Noul val al cinematografiei române câştigă şi mai mult prestigiu cu non-thrillerul cerebral al lui Corneliu Porumboiu, "Poliţist, Adjectiv". Cu filmul câştigător al premiului Camera d'Or din 2006, "A fost sau n-a fost", Porumboiu şi-a câştigat reputaţia de regizor şi scenarist cu o ureche bună pentru dialog şi un interes în vastele ramificaţii ale adevărului. Filmul său, "Poliţist, Adjectiv", are ca subiect un poliţist contemporan care supraveghează neintenţionat un tânăr bănuit că vinde droguri şi care ia lucrurile la alt nivel, ţintind spre un intelect şi o înţelegere profundă a limbajului în termeni ai autorităţii şi produsul totalitarismului."

Invitaţi la dezbateri sunt studenţii renumitelor şcoli de film din Berlin şi Potsdam, dar şi cei din cadrul Freie Universität şi Humboldt Universität din Berlin. Intrarea pentru studenţi este liberă.

Prezentarea filmului "Poliţist, adjectiv" va avea loc pe 9 iunie, la ora 17.30, în cinematograful de artă FSK din Kreuzberg, cinematograf cu o lungă tradiţie de promovare dar şi de distribuţie a filmelor de autor din întreaga lume.

Următoarea întâlnire cinematografică este programată în toamnă, când ICR Berlin va continua programul "Film- reţeta noastră secretă" invitând o serie de tineri regizori de scurtmetraj şi filmele lor cu importante premii internaţionale, sub titlul de "Short's up!" prezentate atât la Berlin cât şi la München.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii