Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:16 28 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În drumul către Oscar, comedia „The Kids Are All Right" intră de azi în cinematografele din România

ro

11 Feb, 2011 22:43 933 Marime text
Doi copii, două mame, un singur tată: o familie neconvenţională, cu probleme neobişnuite

10 februarie 2011

Doi copii, două mame, un singur tată: o familie neconvenţională, cu probleme neobişnuite. Comedia "The Kids Are All Right"/"Copiii sunt bine-merci" îi are în rolurile principale pe Annette Bening, Julianne Moore şi Mark Ruffalo şi este printre favoriţii Oscarurilor de anul acesta, fiind nominalizată la categoriile Cel mai bun film, Cel mai bun scenariu, Cea mai bună actriţă într-un rol principal (Annette Bening) şi Cel mai bun actor în rol secundar (Mark Ruffalo), după ce în 16 ianuarie a caştigat două Globuri de Aur, pentru Cel mai bun film de comedie şi pentru Cea mai bună actriţă de comedie (Anette Bening). Regizoarea Lisa Cholodenko a realizat pană acum lungmetraje independente, de nişă, acesta fiind primul ei film independent care e totodată şi "mainstream". "The Kids are All Right" va fi lansat în România de Independenţa Film, în 11 februarie 2011. Premiera are loc vinerea aceasta, la Cinema Studio. În săptămana 11-17 februarie, filmul va rula în Bucureşti, la cinematografele Hollywood Multiplex, Studio, CinemaCity Cotroceni, CinemaCity Sun Plaza şi Movieplex; în Cluj, la CinemaCity şi la Arad, de asemenea, la CinemaCity.

Nic (Annette Bening) şi Jules (Julianne Moore) formează un cuplu şi au, prin

inseminare artificială, doi copii: Joni (Mia Wasikowska) şi Laser (Josh Hutcherson). Ani mai târziu, copiii, acum adolescenţi, îşi caută "tatăl biologic" şi îl cunosc pe Paul (Mark Ruffalo), genul de tată care fascinează orice adolescent. Îl implică în viaţa lor, iar consecinţele sunt neaşteptate pentru toţi. Un capitol nou se deschide pe nepregatite în viaţa celor patru, capitol în care legăturile de familie sunt definite, re-definite şi apoi re-re-definite...

Pelicula reuşeşte să combine comedia de situaţie cu realismul dramatic într-un portret amuzant, emoţionant şi nuanţat al unei familii americane moderne, pusă într-o situaţie limită.

Nic şi Jules sau, aşa cum le spun copii, „Mamele", şi-au născut cei doi copii prin inseminare artificială, de la acelaşi tată-donator şi au reuşit să intemeieze o familie modernă şi echilibrată. În timp ce fiica lor, Joni, se pregăteşte să plece la colegiu, fratele ei, Laser, îi cere o favoare. El vrea ca Joni, acum în vârstă de 18 ani, să-l ajute să-l găsească pe tatăl lor biologic. Deşi la început ezită, Joni îi face acest favor fratelui ei şi reuşeşte să ia legătura cu Paul, tatăl biologic. Copiii încep să se simtă atraşi de stilul de viaţă al lui Paul, un restaurator boem, care contrastează contrastează cu principiile rigide ale mamei lor, Nic, o doctoriţă conservatoare ce a impus reguli stricte familiei. Cealaltă mamă, Jules, care tocmai îşi începe cariera de artist peisagist se simte la rândul său atrasă de Paul. Pe măsură ce tatăl celor doi adolescenţi devine tot mai prezent în viaţa celor patru, un nou şi neaşteptat capitol începe în viaţa acestei familii mai puţin obişnuite...

« Am mulţi prieteni care s-au identificat cu un personaj sau altul al poveştii", povesteste regizoarea Lisa Cholodenko. "Eu şi prietena mea chiar încercam în perioada aceea să avem un copil. Au fost multe poveşti despre copii concepuţi de la taţi-donatori - în The New York Times, la TV - iar copiii aceştia se apropie acum de vârsta maturităţii. E o lume necunoscută pentru viaţa de familie în general. Aşa că, în timp ce Stuart se gândea că ar fi interesant să punem accent pe latura indie a filmului, eu am vrut să aducem în proiectul asta pe cineva cu mai mult simţ al comercialului. Până la urmă, a fost o combinaţie reuşită », adaugă ea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii