Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:18 06 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mihai Traistariu - 3 concerte in 3 tari diferite intr-un singur weekend !

ro

21 May, 2010 11:55 1598 Marime text
in-cipru---2008_mare.jpgPentru Mihai Traistariu, concertele in strainatate au devenit ceva obisnuit. Eurovision-ul din 2006 i-a deschis portile Europei si de-atunci, cel putin o data pe luna concerteaza in afara tarii, pentru straini.

In weekend-ul care tocmai s-a incheiat, Mihai a avut ... trei concerte in afara tarii !

Primul dintre ele a fost in Albania ... pentru albanezi.
In Tirana, capitala tarii, s-a deschis un club select numit " Enkelada ". Mihai a concertat in jurul orei 12 noaptea, un program de 45 de minute, dupa care a fugit la hotelsa se odihneasca, intrucat dimineata la 7.30 si-a luat zborul spre Bucuresti, de unde, cu masina personala ... a zbughit-o inspre Republica Moldova.

Asadar, cel de-al doilea concert a avut loc in Republica Moldova.
Cantareata Anastasia Lazariuc a sustinut un concert aniversar si l-a avut ca singur invitat dinRomania pe Mihai Traistariu. Spectacolul Anastasiei a avut loc in Chisinau, la Palatul National si s-a tinut cu casa inchisa.

Aici, Mihai a cantat piesele care l-au facut celebru, dar, in spectacol, a existat si un moment surpriza :un duet cu un baiat de numai 11 ani, pe nume Stefan Roscovan, un copil cu o voce exceptionala. Mihai Traistariu i-a remarcat vocea nemaipomenita cand se afla in juriula un concurs national pentru copii, unde i-a acordat si un premiu special din partea sa si i-a promis ca va canta la un moment dat in duet cu el. Si iata ca acum , la Chisinau, i-a indeplinit copilului acest vis !

Al 3-lea concert a avut loc in Bulgaria, la Varna.
Imediat dupa Chisinau, Mihai s-a trezit din nou cu noaptea in cap si a taiat toata Romania, trecand granita, tot cu masina,inspre Bulgaria. Acolo, a fost invitat sa faca parte din juriul marelui festival international " Discovery " , transmis in direct pe televiziunea nationala bulgara si, pe langa asta, a sustinut si un recital de 30 de minute in gala festivalului. In anul 2004, Mihai a reprezentat Romania la acest prestigios concurs, obtinand atunci mai multe premii, printre care si filmarea unui videoclip pe taram bulgar.

Asadar, pentru Mihai, weekend-urile au devenit din ce in ce mai ... internationale ! Si, chiar daca drumurile sunt istovitoare, o vorba din popor spune asa si spune bine : " Cantaretului, ii sade bine cu drumul ! " . Asadar, la mai mare ... sau ... mai bine zis ... la mai multe !

Intre timp, melodia " Je t'aime " , cantata de Mihai Traistariu ... inca se afla in topurile franceze si a ajuns in a 10-a saptamana de top !

Iata topul francez : www.predaster.com/archive_HdM/top521.html , unde Mihai Traistariu ocupa locul 71 din 100, dupa 10 saptamani de top, in care cea mai mare urcare a avut-o pana pe locul 13 !

Si tot saptamana asta, Mihai a terminat inregistrarile pentru noul sau album de muzica populara, ce urmeaza a fi lansat cat de curand ! In acest sens, Mihai a facut pentru prima data in cei zece ani de cariera o pauza de televiziuni si interviuri in presa . Aproape toata lumea stie ca Mihai Traistariu este unul din putinii artisti din Romania care nu refuza nicio emisiune tv .

E o politica proprie pe care si-a creat-o de-a lungul timpului si care, avazut ca da rezultate ! Insa, de data asta,producatorii de la casa lui de discuri- Roton, i-au impus, efectiv, sa nu mai apara pentru o vreme ... asa incat albumul de muzica populara sa fie mult mai asteptat decat in mod obisnuit si, astfel, sa aiba impactul scontat ! Premiera albumului va avea loc in 2-3 saptamani. Pana atunci ... Mihai poate fi vazut doar in concerte : Tg. Jiu - 23 mai, Piatra Neamt - 25 mai, Bacau - 26 si 27 mai, Focsani - 30 mai, 1 iunie - Bucuresti, 5 iunie - Bucuresti, 6 iunie - Italia ( Roma ) .

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii