Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:08 28 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nişte Băieţi pregătesc ultima petrecere punk a anului, în B52 Purtat pe brațe de public de pe scenă până la bar și înapoi, continuând să cânte

ro

22 Dec, 2011 18:27 935 Marime text
Solistul formației punk Niște Băieți, Albert, a fost purtat pe brațe de publicul timișorean, de pe scenă până la bar, unde a comandat o bere, în timp ce cânta și a fost adus înapoi pe scenă. Cu tot cu bere. Ca o reeditare a atmosferei de la ultimul concert, de la Timișoara, vinerea asta Niște Băieți cântă în B52 din București (str. 11 Iunie, nr.50, lângă club Fabrica), de la 10 seara. Șlagărele care ți-au colorat revelioanele anilor ‘80, cu o porție bună de punk rock, încheie glorios turneul naţional de punk „Fără Paradeală, Viaţa E Nasoală". După doi ani și jumătate de pauză, în B52 reîncep concertele, iar Niște Băieți inaugurează evenimentul așa cum se cuvine: cu pogo, crowd-surfing, wall of death și Cuba Libre. Va fi ultima mare petrecere a anului 2011. Intrarea: 15 lei.

„Florile dalbe", colindul punk care e difuzat și în selecția de Sărbători a Radio Guerrilla, va fi una dintre pièce de résistance de mâine seară, alături de șlagărele "Deschideţi poarta soarelui" (de asemenea, susínut glorios de Radio Guerrilla), „Harap Alb", „Să te gândeşti din când în când la mine", „La fereastra ta", „Vitezomanul Gică", „Cele mai frumoase flori" sau „Sandy Belle". Piesele fac parte de pe cel de-al doilea album Niște Băieți, "Fără muzichie, viatza e pustiu!", lansat în primăvara 2011, material discografic al cărui nume a pornit de la celebra replică a maestrului Ştefan Mihăilescu-Brăila, în capodopera cinematografică Secretul lui Bachus (1984): "Fără poezie... viaţa e pustiu!". Piesele se vor îmbina armonios cu cele de pe primul album, "Adunate din popor şi cântate din topor", editat în 2006.

Fără Paradeală, Viaţa E Nasoală TOUR a avut în plan 14 concerte în toată ţara. A început cu Târgovişte şi Buşteni, după care băieţii au dus stilul „muzică de petrecere cu distors și final glorios" la Constanţa, Bacău, Iaşi, Braşov, Tg. Mureş, Timişoara, Cluj, Baia Mare, Timișoara și vor încheia în forță în București.

Niște Băieţi cântă hiturile anilor «de aur» ai epocii comuniste şi vrea să readucă "în inima publicului şi în lumina reflectoarelor" marii compozitori de altădată, pe piesele cărora au copilărit şi s-au format, reinterpretate "cu mult distors şi final glorios". Din respect pentru autorii şi interpreţii care le-au luminat revelioanele copilăriei, Albert (voce), Barbu (bas), Gabi (chitară) şi Icsu' (tobe) au produs două albume punk în stil DIY (Do It Yourself) care conţin omagii punk aduse unor artişti ca Gică Petrescu, Margareta Pâslaru, Cargo, Semnal M, Compact, Mădălina Manole etc.

Nişte Băieţi a luat fiinţă într-un club underground din Bucureşti, în care cei patru protagonişti consumau voie bună şi aveau dispoziţie de cântat. În curând au început să organizeze concerte ad-hoc, fără repetiţii sau pregătire fizică înainte, reinterpretând piese româneşti mai vechi pe ritmuri de punk rock. Proiectul a devenit din ce în ce mai serios pe măsură ce ''valurile de fani'' au început să urmărească formaţia peste tot şi aşa a apărut, firesc, primul album, "Adunate din popor şi cântate din topor", editat în 2006. Succesul discului a determinat plecarea formaţiei într-un furtunos turneu naţional, în primăvara lui 2007: 14 concerte în tot atâtea oraşe, 14 zile la rând, înfruntând sonorizări pestriţe şi beri insuficient de reci. Foarte curând formaţia avea să ajungă la peste 100 de concerte în cluburile din ţară şi din Bucuresti şi să participe la festivaluri ca Stufstock, Motorrock Ploiesti Bucov, Zilele Bucureştiului la Viena etc.

Link-uri utile:

www.myspace.com/nistebaieti

www.facebook.com/pages/Niste-Baieti/141557475862941?ref=ts 


www.facebook.com/event.php?eid=237626992931678

www.bestfest.ro/editia2011/ro/artisti/12/niste-baieti.html

www.youtube.com/watch?v=hgkmBRnnG4U

www.youtube.com/watch?v=Y6ljuAOu3S0&fe

contact:
anca romanescu | punk pr |0727 731 552 | 0751 224 222 | anca.romanescu@gmail.com

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii