Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:29 28 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă prezenţă de film din România la Berlin

ro

25 Nov, 2011 18:37 1039 Marime text

Astăzi, 25 noiembrie 2011 se deschide a şasea ediţie a unuia dintre cele mai importante festivaluri internaţionale de film din Berlin, «Babylon 14 - Around the world in 14 films», festival care are în program cele mai interesante filme prezentate în 2011 la Cannes, Locarno, Veneţia şi San Sebastian.

ICR Berlin susţine prezenţa regizorului Marian Crişan, al cărui film "Morgen" a fost selecţionat în cadrul ediţiei «Babylon 14» din acest an. Filmul "Morgen" a fost produs de către societatea de filme din România "Mandragora" şi este distribuit în lume de către celebra firmă "Les films du Losange" din Franţa.

Pelicula a fost deja premiată la numeroase festivaluri internaţionale de renume: Festivalul Internaţional de Film de la Locarno, Festivalul Internaţional de Film de la Salonic, Festivalul de Film CinEast, Festivalul goEast de la Wiesbaden şi Festivalul Internaţional de Film Independent IndieLisboa. Totodată, «Morgen» a fost propus din partea României pentru a participa la premiile Oscar 2012.

Institutul Cultural Român Berlin este un partener activ al festivalului şi a sprijinit toate filmele româneşti invitate în ediţiile anterioare: „Moartea domnului Lăzărescu", în regia lui Cristian Puiu, „California dreamin' (nesfârşit)", în regia lui Cristian Nemescu, „A fost sau n-a fost", în regia lui Corneliu Porumboiu, „Pescuit sportiv", în regia lui Adrian Sitaru şi „Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu" a lui Andrei Ujică.

Festivalul Babylon 14 reuneşte cele mai importante producţii cinematografice independente ale anului, filme din 14 ţări, produse în America, Africa, Orientul Mijlociu, Asia şi Europa.

Fiecare film are ca "naş" un celebru regizor de film din Germania sau o personalitate internaţională din lumea filmului. În cazul peliculei "Morgen" a lui Marian Crişan, acesta este Olivier Père, directorul Festivalui de Film de la Locarno.

«Morgen» va fi prezentat publicului berlinez de două ori, în 26 noiembrie şi 27 noiembrie, la cinematograful Babylon din centrul Berlinului. Regizorul Marian Crişan şi actorul András Hatházi vor participa după proiecţia filmului şi la o discuţie cu publicul.

Programul complet al ICR Berlin il gasiti pe www.rki-berlin.de si pe www.facebook.com

Cu cele mai bune gânduri,

Echipa ICR Berlin

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii