Festivalului de Artă Culinară Turcească
Festivalului de Artă Culinară TurceascăComunicat de Presă
Uniunea Democrată Turcă din România organizează sâmbătă, 13, octombrie cea de a -VII- a ediţie a Festivalului de Artă Culinară Turcească. Festivalul va începe la orele 11.00 şi va fi găzduit de Restaurantul „Cazino" din Mangalia.
Peste 100 de feluri de preparate culinare vor fi pregătite de turcoaice pentru a intra în concurs. Turcoaicele de la filialele UDTR din Constanţa, Bucureşti, Medgidia, Tulcea, Lazu, Brăila, Babadag, Isaccea, Măcin, Fântâna Mare, Cobadin, Techirghiol,Tuzla, Mangalia, Hârşova, Cernavodă, Cumpăna şi Amzacea vor concura la trei secţiuni: mâncare tradiţională, produse de patiserie şi produse de cofetărie. Ansamblurile folclorice „Delikanlilar", „Fidanlar", „Destan" şi corurile „Mehtap" şi „Kaynanalar" vor susţine un program artistic.
Amet Melec, preşedintele comisiei de femei din cadrul UDTR a declarat:„Festivalul de Artă Culinară Turcească este cea mai populară acţiune organizată de comisia noastră. An de an, festivalul a câştigat în popularitate prin amploare datorită numărului mare de participanţi dar şi prin felurile de mâncare tradiţionale care au fost premiate de-a lungul anilor. În acest an, am ales Mangalia ca loc de desfăşurare deoarece aici există o veche comunitate de turci dobrogeni".
La Festivalul de Artă Culinară sunt aşteptaţi să participe preşedintele UDTR, Osman Fedbi, deputatul Ibram Iusein, consulul general al Republicii Turcia la Constanţa, Fusun Aramaz, reprezentanţi ai administraţiei publice locale.
PR UDTR
Sorina Asan
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp