Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:27 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Uniunea Democrata Turca din Romania - Vineri, 13 Mai 2011

ro

13 May, 2011 22:49 1635 Marime text

Uniunea Democrată Turcă din România, filiala Hârşova organizează duminică, 15 mai începând cu orele 10.30, la Biblioteca orăşenească din localitate, cea de a- VI -a ediţie a simpozionului cu tema: „ Hârşova, străveche cetate otomană" Dezbaterile din cadrul simpozionului se vor axa în principal pe valorificarea necropolei otomane. Particpanţii la eveniment vor vizita necropola şi cetatea otomană.

În cadrul aceluiaşi eveniment un grup de elevi de etnie turcă de la Şcoala nr.1 din localitate va susţine un concurs cu întrebări despre istoria oraşului Hârşova.

Cetatea Hârşova constituie una dintre cele mai interesante mărturii arheologice şi a fost ridicată pe vechile ruine ale unei cetăţi romane, construită de Împăratul Traian. În 1389, Mircea cel Bătrân a cucerit Hârşova, iar în secolul al XV-lea localitatea a intrat sub stăpânire otomană.

La simpozion vor participa: preşedintele U.D.T.R. ing. Osman Fedbi, secretarul general Ervin Ibraim, deputatul Iuseın Ibram, preşedintele filialei Hârşova, Memet Redvan şi reprezentanţi ai Consulatului general al Republicii Turcia la Constanţa.

PR U.D.T.R.

Sorina Asan

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii