Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:47 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interes deosebit pentru extinderea colaborarii romano – chineze - 14.04.2009

ro

14 Apr, 2009 19:25 912 Marime text

COMUNICAT DE PRESA

Interes deosebit pentru extinderea colaborarii romano – chineze.

In cadrul misiunii economice a unei importante delegatii guvernamentale si economice romanesti in China, azi a avut loc la Beijing o intalnire cu importante oficialitati chineze si cu reprezentantii unor firme deosebit de interesate de coalaborarea cu partea romana, in special in domeniul industriei prelucratoare si a realizarii de lucrari de infrastructura.
Intalnirea a fost gazduita de ambasada tarii noastre la Beijing, delegatia oficiala chineza a fost condusa de viceministru pe probleme de comert al Chinei si la ea au luat parte peste 200 de reprezentanti de firme chinezesti.
Prezenta in cadrul misiunii economice a UNIUNII GENERALE A INDUSTRIASILOR DIN ROMANIA - UGIR-1903 a constituit un factor dinamizator al discutiilor pe teme concrete de afaceri.
Astfel, firme chinezesti importante au venit cu proiecte privind lucrari de infrastructura deja pregatite, cum ar fi de exmplu, China Road and Bridge cu proiectul podului suspendat peste Dunare de la Braila, dar si multe altele lucrari de infrastructura de care este foarte interesata parte chineza.
Consideram ca, in contextul actualei crize economice Romania are nevoie de investitii in toate domeniile, inclusiv in infrastructura, iar investitiile straine sunt o cale excelenta de cooperare economica reciproca avantajoasa.
Suntem convinsi ca actuala misiune economica a Romaniei in R.P. Chineza va constitui o etapa deosebit de importanta si fructoasa in relatiile noastre bilaterale care se va traduce in contracte comerciale concrete si va amplifica ritmul colaborarii economice benefice pentru ambele parti.

BIROUL DE PRESA UGIR-1903

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii