Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:50 21 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Schimburi de experiență și bune practici pentru tutori în cadrul proiectului "CALIFICĂ-TE! E șansa ta de a te integra în muncă!"

ro

11 May, 2012 17:08 1346 Marime text

Din data de 1 Septembrie 2010 a început implementarea proiectului "Califică-te! E șansa ta de a te integra în muncă", proiect strategic cofinanţat prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, AP 2: Corelarea învățării pe tot parcursul vieții cu piața muncii, DMI 2.1. Tranziția de la școala la viața activa.

Proiectul, care se desfășoară în Constanța, București și Iași, este rezultatul unui parteneriat transnațional ce reuneşte Fundaţia „Ing. Nejloveanu Niculae - Maestru în arta culinară"- Constanţa, S.C. Compania de Investiţii pentru Turism S.A. - Bucureşti, S.C. Succes TGM S.R.L. - Bucureşti şi Centrul European de Profesii Culinare -Paris.

În perioada 14-16 mai 2012 va avea loc activitatea "Schimburi de Experiență și Bune Practici pentru Tutori" la care vor participa 50 de specialiști în gastronomie și turism, formați ca instructor preparator-formare, care au îndeplinit rolul de tutore de practică pentru elevii și studenții din grupul țintă al proiectului în București, Constanța și Iași.

Vă așteptăm la Festivitatea de deschidere a activității

Luni, 14 Mai 2012, orele 900,

la sediul Fundației Ing. Nejloveanu Niculae - Maestru în arta culinară

(B-dul 1 Decembrie 1918, nr. 12, Constanța)

În cadrul activității va fi realizat un regal interactiv de demonstrații culinare - se vor dezbate teme principale ale bucătăriei franceze precum și tendințele din bucătăria festivă. Invitații speciali VINCENT PERRE - Maestru bucătar și Profesor CEPROC PARIS și BERNARD CALVET - Maestru bucătar și Formator CEPROC PARIS vor împărtăși participanților secretele acumulate personal în zeci de ani de activitate derulată la nivel internațional, în slujba interesului de a conferi gastronomiei rangul de "Art de Vivre", precum și elemente de pedagogie gastronomică.

Vincent Perre - "Gătește pentru fericirea pe care o aduce celorlalți."

Peste 35 de ani experiență, profesor la Centrul European de Profesii Culinare Paris, trainer de nivel internațional (New-York, Orlando, Elveția, Italia, Spania, Anglia, Polonia și Romania), formator pentru un număr impresionant de elevi/ucenici/studenți din Franța, dar și pentru profesioniști din întreaga lume;

Bernard Calvet - "Priceperea în arta culinară vine numai din experiență."

Participant la numeroase concursuri interne și internaționale, deținător al Trofeului Mercure d'Or, deținător al mărcii Véritable Saucisse de Toulouse de fabrication artisanale, peste 40 de ani de experiență, formator internațional;

De asemenea, vor fi organizate ateliere demonstrative la Stațiunea de Cercetare Viticolă Murfatlar, gazda director Dr. M. Ranca, având ca tematică importanța profesiei de somelier în activitatea de marketing turistic. Pentru tutorii cu specializarea recepționer și agent de turism ghid este organizat un atelier demonstrativ pe un traseu turistic din județul Constanța cuprinzând elemente culturale, religioase, istorice, care pun în valoare factorii naturali și potențialul turistic al județului nostru. Acest traseu are ca scop stabilirea unor modalități moderne de comunicare pentru promovarea pachetelor de servicii.

Alte teme abordate în cadrul activității vor fi: alcătuirea listelor de preparate și băuturi - instrument de marketing al unității; stabilitate în industria turismului prin relaţia recepționer - agent de turism; propunere itinerariu de traseu turistic; aspecte legale privind obținerea Brevetului de Turism si a Licenței de Turism - prezentare, studii de caz și simulări.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii