U.M.C Comunicat de presă
U.M.C: Comunicat de presă
23 Aug, 2022 13:05
ZIUA de Constanta
910
Marime text
COMUNICAT DE PRESĂ
Universitatea Maritimă din Constanța, în parteneriat cu Universitatea Politehnica București, organizează în perioada 25-28 august 2022, cea de-a 11-a ediție a Conferinței Internaționale ATOM-N – ”Advanced Topics in Optoelectronics, Microelectronics and Nanotechnologies”.
Din cauza situației pandemice, Comitetul Director al Conferinței ATOM-N a luat decizia ca ediția din acest an să se desfășoare în format hibrid. Sesiunea plenară va avea loc joi, 25 august 2022, de la ora 10, la sediul central al Universității Maritime din Constanta, din strada Mircea cel Bătrân Nr. 104, urmând ca celelalte sesiuni să aibă loc la Baza Nautică a UMC, din strada Cuarțului Nr. 2.
Conferința Internațională ATOM-N 2022 reuneşte 83 de specialişti de vârf din domeniul ingineriei și fizicii, atât din România, cât şi din alte ţări. Totodată, și-au anunțat prezența specialiști dintr-un domeniu de avangardă - tehnica undelor sub-milimetrice - de la Academia de Științe din Republica Populară Chineză - Institutul de Automatică din Shenyang.
”La mai bine de 10 ani de prima ediție, conferința ATOM-N a intrat deja în tradiția evenimentelor științifice organizate de Universitatea Maritimă din Constanța. Această manifestare are o importanță deosebită atât pentru comunitatea academică din UMC, cât și pentru multe alte instituții academice din țară și din străinătate, care găsesc în acest eveniment nu doar prilejul unui schimb de idei între cei prezenți la sesiunile de comunicări, ci și un forum de exprimare de anvergură internațională”, a declarat Directorul Departamentului de Electronică și Telecomunicații al UMC, prof. univ. dr-habil. ing Răzvan Tamaș.
Potrivit sursei anterior menționate, cele 116 lucrări ştiinţifice înregistrate vor fi publicate într-un volum editat de Societatea Internațională de Optică și Fotonică (SPIE), care va fi inclus într-o bază de date de referinţă pentru comunitatea ştiinţifică internaţională, Web of Science.
Lectorii invitați în sesiunea plenară sunt specialiști de renume internațional, în domeniul undelor sub-milimetrice, precum profesorul Qi Feng, de la Academia Chineză de Științe, sau în domeniul dispozitivelor electronice, precum profesorul Gheorghe Brezeanu, de la Universitatea Politehnica din București.
Dintre cele mai importante teme abordate în cadrul conferinței amintim: Materiale avansate și noi tehnologii, Tehnologii cuantice (communicații, criptare, sisteme de calcul, etc.), Senzori, microsisteme și instrumentație, Micro / nano-fotonică și micro / nano-tehnologii, Modelare, proiectare și simulare, Abordări inspirate din optică pentru aplicații non-optice: sisteme, dispozitive și prelucrare de semnal, Optoelectronică biomedicală, Metode bazate pe plasma pentru diagnosticarea și tratarea suprafețelor, Materiale și dispozitive optoelectronice organice, Propagare, fiabilitate și siguranță în comunicații radio și optice.
Devenită deja tradiție, Conferința Internațională ATOM-N oferă un forum interdisciplinar profesorilor, cercetătorilor, inginerilor și studenţilor, în cadrul căruia pot fi evidențiate rezultate, îmbunătăţiri şi măsuri noi pentru educaţie, cercetare şi dezvoltare în activitatea de materiale avansate, nanotehnologii şi optoelectronică.
--
Cu deosebită considerație,
Referent de Specialitate Marketing și Relații Publice
Referent de Specialitate Marketing și Relații Publice
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii