American Corner organizează activitatea cu tema „NASA Challenge Beyond Spaces
American Corner organizează activitatea cu tema „NASA: Challenge Beyond Spaces
American Corner din cadrul Universitatii Ovidius va organiza pe parcursul a patru zile, activitatea cu tema NASA: CHALLENGE BEYOND SPACES.
Astfel, in data de 8.11, incepand cu ora 10.30 invitati vor fi elevi de la C.N. Mircea cel Batran, care impreuna cu domnul profesor Ion Bararu, isi vor impartasi din experientele lor legate de participarile la concursuri in Statele Unite. In ultimii sapte ani, ei au castigat de trei ori marele premiu la Houston si de doua ori marele premiu la Ames. Primul tip de concurs la care au participat s-a numit International Space Settlement Design Competition de la Johnson Space Center, Houston, Texas. Elevii au elaborat asezari umane in cosmos in cicluri din 4 in 4 ani; in primul an - o statie toroidala in jurul Pamantului; in al doilea an - o asezare umana pe Luna; in al treilea an - o statie orbitala toroidala in jurul lui Marte; in al patrulea an - o statie toroidala in Centura de Asteroizi din Sistemul Solar. Al doilea tip de concurs, intitulat NASA - Ames Reasearch Center, in care 16 tari se califica si se impart in patru grupuri de cate 4 tari/companii. Premiatii sunt invitati pentru sustinerea lucrarilor, sa participe la "Annual National Space Society Conference", care are loc in diverse orase; in anul 2012 acesta va avea loc la Washington D. C. In primul an au participat 4 elevi, iar anul trecut peste 100. Elevii sunt membri ai Centrului de Cercetari din cadrul Fundatiei Academice Alumni, liceeni ai C.N. Mircea cel Batran si elevi de la alte licee si din alte tari. La American Corner acestia vor face prezentari in Power Point in Design 3D, vor expune postere de format A0 si vor vorbi despre experientele din cadrul programului NASA. Profesorul coordonator in aceasta zi este Lector. Dr. Raluca Rogoveanu care va face o scurta prezentare a viziunii si misiunii NASA, pornind de la cursa cuceririi spatiului, continuand cu Programul Apollo, epoca navetelor si misiunile spatiale NASA actuale, cu si fara echipaj uman.
In data de 9.11, incepand cu ora 11.45 vor fi prezenti studenti de la Facultatea de Drept si Stiinte Administrative, specializarea Drept, anul al II-lea si elevi de la Liceul Teoretic "Ovidius" Constanta, insotiti de doamna profesoara Valerica Visan, care a informat ca si din cadrul acestui liceu au fost cativa elevi participanti la concursurile NASA. Moderatorul acestei actiuni este Lector univ. dr. Alina Popescu de la Universitatea "Ovidius" care va discuta despre viziunea si misiunea NASA.
In datele 16 si 17 noiembrie, coordonator este doamna Alina Galbeaza (Buzarna), care va prezenta elemente insolite cu privire la NASA. In data de 16.11, incepand cu ora 16.00, ni se vor alatura studenti de la Facultatea de Drept si Administratie Publica, anul I. In aceasta zi se va viziona filmul artistic Apollo 13, in regia lui Ron Howard, din distributie facand parte actorii Tom Hanks, Bill Paxton si Kevin Bacon. Pelicula a obtinut 2 premii Oscar, alte 18 premii si 29 de nominalizari.
In data de 17.11, incepand cu ora 11.45, interesati sa afle cat mai multe informatii despre NASA sunt elevi de la Liceul Teoretic "George Calinescu", impreuna cu doamna profesoara Camelia Dochie.
In datele de 8, 9 si 17 se va difuza filmul documentar History's Secrets Moon Landings, cu imagini din arhiva a presedintelui american John Kennedy, astronauti, printre care si Neil Armstrong. Toti participantii vor primi cate un hand-out cu informatii despre NASA, certificate de participare si diverse reviste, brosuri despre America.
NASA (National Aeronautics and Space Administration), agenţie reponsabilă cu programul cosmic public al Statelor Unite ale Americii şi cu cercetare aerospaţială civilă şi militară pe termen lung. În 29 iulie 1958, preşedintele Eisenhower a semnat actul prin care se înfiinţează Agenţia Spaţială Americană (NASA). Viziunea NASA este de „de a îmbunătăţi viaţa aici, a extinde viaţa acolo şi a găsi viaţă dincolo". Misiunea sa este de „a înţelege şi proteja planeta mamă; a explora Universul şi a căuta viaţă şi a inspira următoarea generaţie de exploratori".
Rodica Toma
Coordonator American Corner - Universitatea Ovidius Constanta
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp