Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:27 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat

ro

21 Jul, 2009 18:44 797 Marime text

Informare de presă

În perioada 19-26 iunie 2009, la Universitatea Lille 2, Franța a avut loc colocviul La gouvernance locale dans leds pays de l’Europe centrale et orientale: l’exemple de la Hongrie. Această manifestare științifică corespunde cu lansarea oficială a Observatorului Autonomiei Locale(www.ola.eu), program finanțat de Comisia Europeană și coordonat de CERAPS și Universitatea Lille2. Delegația Romaniei, reprezentată de cadre didactice ale Facultății de Drept și Științe Administrative a prezentat materialul La povoir locale en Roumanie, raport inclus pe site-ul www.ola.eu ca fiind Raportul de țară pentru România privind stadiul implementării descentralizării în Reforma în administrația publică românească(conform Contractelor Erasmus Nr.4507/15.06.200,  Nr.4508/15.06.2009, Nr.4509/15.06.2009, Nr.4510/15.06.2009). Un număr de 13 studenți  ai anului I și anului II de studii ai programului de masterat cu dublă diplomare Științe Administrative, guvernare și administrație publică europeană au participat, în acceași perioadă, la stagiul anual de practică găzduit de Faculté des Sciences Juridiques, Politiques et Sociales.
Obiectivele mobilităţii/Valoarea adaugată a mobilităţii
· Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administartive desfăşoară împreună cu Universitatea Lille 2 un program de masterat cu dublă diplomare:  Administraţie europeană, guvernare şi acţiune publică. De asemenea, Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative este membru al Observatorului Autonomiei Locale, împreună cu Facultatea de Administraţie Publică a Universităţii Corvinus-Budapesta, mobilitatea având drept obiectiv finalizarea raportului de ţară pentru România privind implementarea descentralizării. Reprezentanţii Universităţii Ovidius Constanţa au prezentat un raport privind Reforma în administraţie în România, raport fundamental pentru activitatea Observatorului European al Autonomiei Locale, România fiind unul dintre statele monitorizate de OLA, alături de Ungaria, Polonia, Estonia.
Rezultatele etimate ale mobilității au fost cuantificate astfel:
· Diseminarea la nivel european a bunelor practici înregistrate de România în implementarea reformei sistemului administrativ:
1. Reforma centralismului/Strategii de descentralizare
2. Reforma profesionalizării corpului de funcţionari publici
3. Reforma birocraţiei
4. Reforma transparenţei deciziei publice
· Postarea pe site-ul Observatorului European al Autonomiei Locale(www.ola.eu) a Raportului de ţară privind Reforma descentralizării în România.
·  Perspectivele de deschidere către mediul organizațional european oferite  studenților din programul de masterat cu dublă diplomare Științe Administrative, guvernare și administrație publică europeană.Această deschidere va permite Facultății de Drept și Științe Administrative adaptarea permanentă a programelor de studii la nevoile anagatorilor europeni, în continuă mobilitate în condițiile crizei economice globale.
Mobilitatea profesorilor și studenților din cadrul Universității Ovidius Constanța  la Faculté des Sciences Juridiques, Politiques et Sociales-Universite Lille 2, Droit et Sante se înscrie în cadrul priorităților Facultății de Drept și Științe Administrative privind ofertarea unui sistem educațional cu vizibilitate și deschidere europeană.

Decan,
Prof.univ.dr.A.R.Stăiculescu

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii