Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:12 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa American Corner

ro

07 Dec, 2011 23:15 801 Marime text

Vineri, 9 decembrie 2011, între orele 12.00 și 14.00, centrul American Corner din cadrul Universității Ovidius din Constanța va organiza acțiunea cu tema The Rhetoric of American Exceptionalism, pentru studenții de la specializarea Studii Americane, anul III, sub coordonarea lect. univ. dr. Estella Ciobanu, din cadrul Facultății de Litere.

Discuția, susținută de materiale documentare și vizuale prezentate în Power Point, se va axa pe modul în care discursul american de secol al XIX-lea a creat o retorică convingatoare despre poziția Americii în lume. Studenții vor putea astfel nu doar să studieze exemple dintr-o sumă de medii, de la jurnalism și ficțiune, la arte vizuale și propagandă religioasă, dar și să discute despre conturarea unei astfel de retorici ca răspuns la o seamă de conjuncturi politice interne și externe, care au marcat decisiv istoria S.U.A.

Acest eveniment este urmat de un altul, intitulat Waiting for Santa!, care se va desfășura luni, 19 decembrie 2011, începând cu ora 16.00. Invitați la acest eveniment sunt studenți de la specializarea Studii Americane, anii II și III, sub îndrumarea coordonatorului acțiunii, Katelyn Browher, Bursier Fulbright în cadrul Facultății de Litere. Participanții vor urmări filmul Rudolph, the Red-Nosed Reindeer.

Toți participanții vor primi de la coordonatoarele American Corner certificate de participare, broșuri și reviste oferite de către Centrul Cultural American din București.

Biroul de presă al Universităţii Ovidius din Constanţa

7 decembrie 2011

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii