Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:58 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă - Universitatea Ovidius - Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole din Constanța oferă două programe de studii de mare actualitate - Ecologia și Protecția Mediului și Știința Mediului - 4.09.2014

ro

04 Sep, 2014 12:02 1107 Marime text
Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța oferă două programe de studii de mare actualitate - Ecologia și Protecția Mediului și Știința Mediului, care pregătesc specialiști instruiți să facă față problemelor de mediu cu care ne confruntăm cu o frecvență din ce în ce mai mare. Aproape că nu există domeniu de activitate direct corelat sau conex problematicii de mediu în care absolvenții FSNSA să nu se poate integra cu succes. Societățile care desfășoară activitate generatoare de impact asupra mediului angajează specialiști în ecologie sau specialiști de mediu, în cadrul unor compartimente de profil. Pe lângă acestea, și pe piața românească au apărut și tind să se înmulțească firmele specializate în analiza și evaluarea impactelor de mediu. Și acestea, la rândul lor, angajează biologi, ecologi și specialiști în știința mediului.
Anul acesta, în cadrul sesiunii de admitere din luna septembrie, Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole scoate la concurs la specializarea Știința mediului 92 locuri cu taxă și 2 locuri fără taxă. La specializarea Ecologia și Protecția Mediului sunt scoase la concurs 84 de locuri cu taxă, iar la specializarea Biologie - 22 locuri cu taxă. La specializările Geografie și Geografia Turismului sunt scoase la concurs 25, respectiv 91 de locuri cu taxă, viitorii studenți putând opta la absolvire pentru numeroase profesii atât în cercetare, cât și în turism sau învățământ.
În cadrul Facultății de Științe ale Naturii și Științe Agricole, sunt acreditate specializările  Biologie, Ecologia și Protecția Mediului, Geografie, iar autorizate, urmând a fi acreditate, sunt Geografia Turismului și Știința Mediului. Diplomele obținute la absolvire sunt recunoscute internațional.
La specializarea Agricultură, sunt scoase la concurs atât locuri la forma cu frecvență (9 locuri cu taxă), cât și la cea cu frecvență redusă (3 locuri cu taxă). De asemenea, la specializarea Horticultură, Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole sunt disponibile 20 de locuri cu taxă. Specializarea Inginerie economică în Agricultură oferă la admitere 60 de locuri cu taxă.
Concursul de admitere la ciclul de studii de licenţă, pentru toate domeniile de studii, se desfăşoară fără probe scrise şi constă din analiza dosarelor candidaţilor. Ierarhizarea candidaţilor la admiterea la studii de licenţă se face ținând cont de media la examenul de bacalaureat.
În cadrul Facultății Științe ale Naturii și Științe Agricole, studenții sunt implicați de timpuriu în activități de cercetare, în contracte pur științifice, cu mediul economic și fac cercetare aplicată alături de cadrele universitare. Acest lucru este valabil atât pentru studenții care aleg o carieră științifică, în cercetare, cât și pentru cei care optează pentru o carieră în învățământ. Pe lângă cursuri, studenții sunt antrenați în ședințe de lucrări practice, conferințe naționale și internaționale, concursuri între marile centre universitare.
Absolvenții pot opta, la finalizarea studiilor de licență, să-și continue pregătirea tot în cadrul Facultății de Științe ale Naturii și Științe Agricole. Anul acesta, domeniul Biologie oferă două programe de masterat: Conservarea Biodiversității și Valorificarea principiilor bioactive din plante indigene. Pentru domeniul Știința Mediului sunt scoase la concurs locuri cu taxă și fără taxă la specializările Analiza și evaluarea impactului de mediu și Dezvoltarea durabilă în zona costieră și valorificarea eco-turistică a spațiului litoral. Totodată, pentru domeniul Agronomie, sunt scoase la concurs locuri fără taxă și cu taxă în cadrul programelor de masterat Sisteme de agricultură și monitorizarea zonelor vulnerabile la secetă și Controlul și monitorizarea produselor agricole. Toate programele de masterat sunt acreditate, iar absolvenții pot opta ulterior și pentru studii doctorale în domeniu.
Concursul de admitere pentru ciclul de studii de masterat, pentru toate domeniile de studii, se desfăşoară fără probe scrise şi constă din analiza dosarelor candidaţilor şi un interviu. Ierarhizarea candidaților la admiterea la studii de masterat se face ținând cont de media la examenul de licență (50%), nota la interviu (30%) şi media anilor de studii (20%).
Pentru studii de licență și masterat, se pot face înscrieri până pe data de 14 septembrie, iar interviul pentru admitere studii de masterat este programat pe data de 15 septembrie.  În zilele de 16 și 17 septembrie, candidații declarați admiși se pot înmatricula la secretariatul facultății. Relații suplimentare se pot obține pe site-ul facultății - http://snsa.univ-ovidius.ro/
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii