Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:19 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă Universitatea Ovidius - În cadrul proiectului POSDRU/2.1/160/S/132690, „Construiește-ţi cariera pas cu pas! 14 oct 2014

ro

14 Oct, 2014 13:16 1487 Marime text
În cadrul proiectului POSDRU/2.1/160/S/132690, „Construiește-ţi cariera pas cu pas! Consiliere și orientare profesională pentru elevii din regiunile centru și sud-est”, în care Universitatea „Ovidius” din Constanţa este parteneră, prin Facultatea de Psihologie și Ştiinţele Educaţiei, până la sfârşitul acestui an sunt organizate o serie de târguri educaţionale. Astfel, în perioadele: 11 și 12 octombrie, 8 și 9 noiembrie, 15 și 16 noiembrie, 13 și 14 decembrie, aproximativ 2.500 de elevi de liceu din judeţele Constanţa, Brăila și Tulcea (câte aproximativ 200 de elevi la fiecare ediţie a târgului), însoţiţi de profesori de la liceele de provenienţă și de către experţii educaţionali din cadrul proiectului, vor fi îndrumaţi de reprezentanţii facultăţilor din cadrul Universităţii „Ovidius”. Toate activităţile încep la ora 10.00 în Aula Magna a UOC (sediul din Bd. Mamaia nr. 124), unde va avea loc prezentarea universităţii şi se continuă cu vizita UOC în următoarele locaţii: sediul din Bd. Mamaia, Campusul nou (corp A și B) și Baza Nautică.
La acţiunile din zilele 11 şi 12 octombrie, au luat parte aproximativ 400 de elevi de la licee din Măcin, Babadag şi Hârşova.

Proiectului „Construieşte-ţi cariera, pas cu pas! Consiliere şi orientare profesională pentru elevii din regiunile Centru şi Sud-Est“, are ca obiectiv promovarea unor măsuri de corelare a sistemului de învăţământ şi piaţa muncii prin activităţi de consiliere şi orientare profesională, în vederea pregătirii pentru inserţia pe piaţa muncii a 20.000 de elevi din liceele teoretice şi vocaţionale, dar şi elevi din clasa a VIII-a, aparţinând regiunilor Centru şi Sud-Est, în vederea creşterii gradului de ocupare în rândul absolvenţilor unităţilor de învăţământ public. Proiectul vizează creşterea adaptabilităţii tinerilor la cerinţele pieţei muncii şi la cerinţele specific locului de muncă, precum şi educarea capacităţii de a avea opţiuni personale, în cunoştinţă de cauză, în ceea ce priveşte continuarea traseului de formare profesională.
Proiectul este implementat de Asociaţia DONIT din Braşov, în parteneriat cu Universitatea „Ovidius“ din Constanţa, Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu
Mureş, Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu şi Universitatea „Dunărea de Jos“ din
Galaţi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii