Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:25 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat Universitatea Ovidius

ro

17 Sep, 2011 22:28 1683 Marime text

prof._univ._dr._eden_mamut_i_ofer__dr._yongsup_kim_medalia_jubiliar_resize.jpgAstăzi, 16 septembrie 2011, în cadrul lucrărilor Şcolii internaţionale de vară ,,High Performance Computing and Cloud Computing for Sustainbale Development", care se desfăşoară în această perioadă la Universitatea Ovidius din Constanţa, au avut loc cursurile dedicate iniţiativelor de învăţământ deschis la distanţă, folosindu-se cele mai avansate tehnologii informatice şi de comunicaţii. Cursurile au fost susţinute de dr. Yongsup Kim, de la Handong Global University şi de Meena Hwang, de la Open Courseware Initiative.

În cadrul întâlnirii au fost prezentate iniţiativele de a liberaliza accesul publicului larg către suporturi de curs şi module de suport didactic de la cele mai prestigioase universităţi, precum şi bazele de date şi resursele care sunt disponibile în prezent.

semnarea_acordului_de_colaborare_dintre_reeaua_universitilor_de_la_marea_negr_i_handong_global_university._stnga_-prof._univ._dr._eden_mamut_dreapta-_dr._yongsup_kim_resize.jpgCu acest prilej, a fost semnat Acordul dintre Reţeaua Universităţilor de la Marea Neagră (RUMN), în cadrul căreia Universitatea Ovidius din Constanţa este membră fondatoare, şi Handong Global University pentru iniţierea unui proiect pilot. Acesta urmează să fie derulat pe o perioadă de patru ani, cu începere din 2011, cu scopul de a spijini un grup de cadre didactice de la universităţile membre RUMN să realizeze suporturi de curs în vederea accesării acestora în mod gratuit de pe portalul www.bsun.org. În acest sens, prin intermediul unui proiect sprijinit de guvernul din Coreea de Sud, se vor oferi granturi pe baza unei competiţii ce va fi coordonată de către RUMN. Atât dr. Yongsup Kim, cât şi Directorul Secretariatului Reţelei Universităţilor de la Marea Neagră, prof.univ.dr. Eden Mamut, de la Universitatea Ovidius din Constanţa, au subliniat importanţa deosebită a acestui demers, care vizează sprijinirea studenţilor şi a persoanelor care doresc să studieze anumite domenii prin accesul în mod gratuit la cele mai valoroase cursuri, susţinute de profesori universitari de excepţie.

În cadrul vizitei sale, dr. Yongsup Kim a avut întâlniri cu cadre didactice de la Universitatea Ovidius din Constanţa, prezentând activităţile derulate de Handong Global University, în vederea identificării de oportunităţi de colaborare. Astfel, o posibilă coraborare se poate iniţia pentru instruirea în domeniul antreprenoriatului, care reprezintă un program de mare succes al acestei universităţi din Coreea de Sud, derulat în mai multe ţări din Asia, Africa şi America de Sud. Părţile au convenit să colaboreze în promovarea acestui program şi în ţările din zona Mării Negre.

Nu în ultimul rând, Handong Global University şi Reţeaua Universităţilor de la Marea Neagră sunt foarte active în cadrul iniţiativei Academic Impact a ONU (UNAI). Astfel, părţile au convenit ca Universitatea Ovidius din Constanţa să îşi extindă aria de implicare în iniţiativa UNAI către alte domenii, precum: prevenirea conflictelor, dezvoltare instituţională, egalitatea de şanse sau reducerea sărăciei.

La iniţiativa Rectorului Universităţii Ovidius din Constanţa, prof. univ. dr. Victor Ciupină, s-a convenit ca în perioada următoare o delegaţie condusă de Preşedintele Universităţii Handong Global University şi Asociaţia rectorilor universităţilor din Coreea de Sud să facă o vizită oficială în România.

Biroul de presă al Universităţii Ovidius din Constanţa

16 septembrie 2011

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii